Sonunda oldu: Amazon’un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı!

​Sonunda oldu: Amazon’un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı!

Dünyanın en büyük e-ticaret oluşumları arasında gösterilen Amazon’un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. Apple’ın ardından 1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olma unvanını da ele geçiren Amazon, son sürat büyümeye devam ediyor…

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu konumunda yer alan Amazon’un rekora yürüyüşü devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak faaliyet gösteren ve dünyanın birçok yerine ulaşabilen Amazon’un piyasa değeri yalnızca bir hafta önce 914.7 milyar dolar seviyesindeydi. Amazon, neredeyse kurulduğundan bu yana sürekli olarak yaptığı üzere büyüme hızıyla yine şaşırttı. Kurucusu Jeff Bezos’u açık ara dünyanın en zengin insanı yapan oluşum, 1 trilyon dolar hacmine ulaştı.

Gerçek bir 'işkolik' olarak tanımlanan Jeff Bezos, Amazon için günde '16 saat' çalışıyor.n
Gerçek bir 'işkolik' olarak tanımlanan Jeff Bezos, Amazon için günde '16 saat' çalışıyor.n

Jeff Bezos günde 16 saat çalışıyor!

Dünya devi Amazon’un hisseleri bugünden itibaren 2,050.27 seviyesinde işlem görüyor. Bu değere sahip tam 487.741.289 hissenin toplam değeri 1 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Bu barajı geçen ilk şirket, 2 Ağustos tarihinde Apple olmuştu. Apple hisseleri 201,50 dolarlık hisse değeriyle borsa tarihinde bir ilke imza atmıştı. Apple’ın başarısının üzerinden yaklaşık bir ay geçtikten sonra Amazon’un bu yükselişi de tarihe geçecek gibi görünüyor. ABD borsalarında 2008 yılında yaşanan çöküşten sonra başlayan toparlanmada en önde gelen hisselerden birisi Amazon olmuştu. Amazon’un 1 trilyon dolar seviyesine ulaşmasındaki en önemli etkenlerin başında gelen Jeff Bezos, günde ortalama 16 saat çalışarak şirketine fayda sağlamaya çalışıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >