Android telefonlar için önemli adım: Google, HTC'nin mobil biriminin büyük kısmını satın aldı

Google
Google

Google, akıllı telefonların donanım ayağında önemli bir adım atarak HTC'nin mobil biriminin büyük kısmını satın aldı. İşte 1.1 milyar dolarlık satın alma ve detaylar...

Uzun süredir devam eden söylentilerin ardından Google, Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC'nin mobil biriminin büyük bir kısmını satın aldı. Arama motoru devi, son yaptığı açıklamayla HTC'nin mobil bölümünün artık Google çatısı altında yer alacağını ve faaliyetlerini burada devam edeceğini bildirdi. Bu hamlenin 4 Ekim'deki Google Pixel 2 tanıtımından önce gerçekleşmiş olması ise manidar.

Esasında Google ve HTC geçtiğimiz dönemlerde Nexus akıllı telefonlarda birlikte çalışmış; ortaya çıkan sonuçlardan da memnun kalmışlardı. Akabinde farklı stratejilerin denenmesiyle diğer akıllı telefon üreticileri de Pixel üretiminde şans bulmuştu. HTC'nin satın alınması sayesinde artık Google donanım konusunda elini güçlendirmiş oluyor.

Pixel'lerden önce Google ve HTC ortaklığında Nexus modelleri piyasaya sürülmüştü.
Pixel'lerden önce Google ve HTC ortaklığında Nexus modelleri piyasaya sürülmüştü.

Evet; Google, 1.1 milyar dolar karşılığında HTC'nin mobil biriminin büyük bir bölümünü satın almış durumda. Ancak yine de HTC'nin diğer birimlerindeki işler aynı şekilde yürümeye devam edecek gibi görünüyor. Zira Tayvanlı üretici sanal gerçeklik başta olmak üzere farklı alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >