Android telefonlarda WhatsApp yedeği nasıl alınır?

WhatsApp
WhatsApp

Android telefonlarda basit bir yöntem sayesinde WhatsApp yedeklerini Google Drive'a alabilmek mümkün. İşte karşınızda Android telefonlara WhatsApp yedeği alma yöntemi:

Toplamdaki 1.3 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla dünyanın en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, verileri yedekleme konusunda kullanıcılara Google Drive ve iCloud olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Android ekosistemini tercih eden kullanıcılar yedeklerini doğrudan Google Drive'a alırken; iPhone'u tercih eden kişiler ise iCloud'a yedekleme yapıyor. Her iki platformda da WhatsApp verileri basit yöntemlerle yedeklenebiliyor.

WhatsApp yedekleri hangi verileri kapsar?

WhatsApp'ta herhangi bir yedekleme alındığında metin mesajları, fotoğraflar, videolar, paylaşılan konumlar ve buna ek olarak diğer tüm veriler yedekleme kapsamında değerlendiriliyor. Yani haliyle WhatsApp'ın kurulu olduğu akıllı telefon herhangi bir sebeple kullanılamaz hale geldiğinde Google Drive ya da iCloud üzerinden WhatsApp yedekleri indirilip önceki cihazdaki gibi kullanılmaya devam edilebiliyor.

Android telefonlarda WhatsApp yedeği nasıl alınır?

WhatsApp'ta yedek almak için öncelikle Ayarlar kısmına erişmek gerekiyor.
WhatsApp'ta yedek almak için öncelikle Ayarlar kısmına erişmek gerekiyor.

Android telefonlarda WhatsApp yedeği almak için ilk etapta WhatsApp'ta 'Ayarlar' kısmına erişmek gerekiyor. WhatsApp'ın ana ekranında sağ üstte bulunan üç nokta simgesi sayesinde Ayarlar bölümüne geçiş yapılabiliyor.

Daha sonrasında Sohbetler menüsü üzerinden ilerlemek şart.
Daha sonrasında Sohbetler menüsü üzerinden ilerlemek şart.

Ayarlar menüsü altında birçok farklı seçenek var. Bizim işlemi gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan ise Sohbetler.

gzt

Bir sonraki aşamada Sohbetler menüsünün alt seçeneklerine erişim sağlanıyor. Burada enter tuşunun görevi; metinlerin boyutları ve duvar kağıdı gibi detaylar değiştirilebiliyor. Ek olarak en alttaki 'Sohbet yedeği' seçeneği üzerinden de ayrıntılara erişebilmek mümkün hale geliyor.

Açılan pencerede doğrudan büyükçe bir 'Yedekle' seçeneği çıkıyor.
Açılan pencerede doğrudan büyükçe bir 'Yedekle' seçeneği çıkıyor.

Android telefonlarda WhatsApp yedeklemede 'Sohbet yedeği' başlığı altında bir açıklama metni yer alıyor; metin şöyle:

  • Mesaj ve medyalarınızı Google Drive'a yedekleyin. WhatsApp'ı tekrar indirdiğinizde onları geri yükleyebilirsiniz. Mesaj ve medyalarınız ayrıca telefonunuzun yerel depolama alanına da yedeklenecektir. Yedeklediğiniz mesaj ve medyalar Google Drive'dayken WhatsApp uçtan uca şifrelemesiyle korunmamaktadır.

Bu açıklamadaki en önemli unsur son cümle. Google Drive'a yedeklenen mesaj, fotoğraf ve videolar uçtan uca şifrelemeden mahrum kalıyor.

Yedek almadan önce Google Drive'ın ayarları da değiştirilebiliyor.
Yedek almadan önce Google Drive'ın ayarları da değiştirilebiliyor.

Yedek almadan hemen önce Google Drive ayarları bölümünden Google Drive'a yedekle, hesap, yedekleme bağlantısı ve videoları dahil et seçeneği de değiştirilebiliyor. Bu sayede yedeklemenin yalnızca Wi-Fi ağları üzerinden yapılması sağlanabileceği gibi, videoların da yedeğe dahil edilmesi söz konusu oluyor.

Eğer WhatsApp'ın Google Drive'a hiçbir şekilde yedeklenmesini istemiyorsanız en tepedeki 'Google Drive'a yedekle' seçeneğini Asla olarak işaretlemeniz yeterli.

Hepsi bu kadar...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >