Apple, arka planda YouTube videolarını oynatmayı sağlayan ProTube uygulamasının fişini çekti

ProTube
ProTube

Apple; YouTube videolarını arka planda çalmayı sağlayan ve birçok farklı kişi tarafından kullanılan ProTube uygulamasını askıya alarak App Store üzerinden kaldırdı. Detaylar haberimizde...

Hem Apple hem de Google uygulama marketlerinde temizlik yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde her iki şirket de uygulama mağazalarında genel bir temizlik yapmış; bazı uygulamaları yasaklayarak kullanıcıların zarar görmesini engellemişti. Son olarak, binlerce kişi tarafından tercih edilen ve YouTube'u daha efektif hale getiren ProTube uygulaması da yasaklananlar listesine girdi.

Yardımcı ek bir uygulama şeklinde düşünülebilecek olan ProTube, uygulama geliştiricinin açıklamalarına göre tekrardan farklı bir isimle App Store'da hizmet vermeye devam edecek.
Yardımcı ek bir uygulama şeklinde düşünülebilecek olan ProTube, uygulama geliştiricinin açıklamalarına göre tekrardan farklı bir isimle App Store'da hizmet vermeye devam edecek.

Apple tarafından yasaklanan ve App Store üzerinden kaldırılan mobil uygulama, arka planda video oynatmadan saniyede 60 kare 4K video desteğine kadar birçok farklı işlevi gerçekleştirebiliyordu. 5 dolar karşılığında App Store üzerinden satın alınabilen bu uygulama, son olarak YouTube'un Red servisi sebebiyle askıya alınmış durumda. YouTube, bazı ülkelerde halihazırda kullanılabilir durumda olan Red hizmetiyle birlikte ücretli olarak arka planda video oynatma; aboneli içerikleri görüntüleme ve uygunsuz içerikleri filtreleme gibi birçok farklı detay sunuyor. Dolayısıyla YouTube'un halihazırda böyle bir hizmeti veriyor olması, benzer özellikler doğrudan YouTube aracılığıyla sunan diğer uygulamaların önünü kesiyor. Engelleme ve App Store'dan kaldırma işlemi de tam olarak bu yüzden yapılmış durumda.

Ancak, burada önemli olan nokta ise YouTube Red özelliğinin henüz tüm ülkelerde yer almıyor oluşu. Örneğin Türkiye'de henüz ne yazık ki YouTube Red aboneliği sunulmuyor; dolayısıyla kullanıcıların bu özelliklerden ek uygulamayla dahi mahrum ediliyor olması garipseniyor. Elbette alınan bu kararla birlikte harekete geçen uygulamanın geliştiricisi Gessner, farklı bir uygulamayla önümüzdeki dönemlerde App Store'da tekrardan yer alacaklarını da duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >