YouTube'taki şarkılar tekrar tekrar nasıl dinlenir?

YouTube
YouTube

Milyonlarca kişi YouTube'u yalnızca müzik dinlemek için kullanıyor. Üstelik aynı şarkıyı tekrar tekrar dinlemek isteyenlerin sayısı da hiç azımsanacak seviyede değil. Bu noktada aynı şarkıyı otomatik olarak tekrar tekrar dinlemek için basit bir yöntem kullanabiliyor.

Geçtiğimiz gün yayınladığı raporla 1.5 milyarlık kullanıcı kitlesine ulaştığını açıklayan YouTube, klasik kullanımın yanı sıra dünya genelinde başta TV ve Red olmak üzere birçok farklı türde hizmet veriyor. Milyonlarca kişi YouTube'u video izlemek için kullanırken; çok önemli bir kitle de platform üzerinden yalnızca müzik dinliyor.

YouTube'ta aynı şarkı tekrar tekrar nasıl dinlenir?

YouTube'taki
YouTube'taki

YouTube hem masaüstü sürümde hem de mobil uygulamalarda müzik dinleyenler için özel düzenlemeler gerçekleştirmiş ve çalma listeleri oluşturmaya imkan tanımış olsa da, bazı kullanıcılar aynı şarkıyı tekrar tekrar defalarca dinlemek isteyebiliyor.

İşte bu noktada çözüm gayet basit; YouTube videosunda sağ tıklayıp "Döngü" seçeneğini işaretleyerek o anda oynayan video ya da müziğin sürekli olarak tekrarlanması sağlanabiliyor. Milyonlarca farklı kişinin gözünden kaçan bu detay, kullanıcıların gerek olmadığı halde farklı uygulamalara yönelmesine sebep oluyor. Bu yöntem sayesinde şarkı bittiği anda YouTube tarafından tekrardan baştan başlatılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >