Apple, artırılmış gerçeklik gözlüğünü bu yıl tanıtabilir

Tahminlere göre Apple, bu sene gerçekleştireceği özel organizasyonlarla birlikte artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtacak.

Yer aldığı hemen her sektörde başarı elde eden Apple, bir süredir sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri konusunda da mesai yapıyor. Hatta son iddialara göre şirket, yakın zamanda Carl Zeiss ortaklığıyla birlikte ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünü duyuracak.

Apple'a yakınlığıyla bilinen birçok farklı analist, şirketin bu yıl içerisinde mutlak suretle bir tane artırılmış gerçeklik gözlüğü tanıtacağını savunuyor.

Apple'ın varlık göstermesiyle birlikte başta Facebook olmak üzere HTC, Valve, Samsung ve diğer birçok dev şirket de bu alandaki varlığını artırmak için çaba sarfedecek.
Tim Cook, geçtiğimiz sene yaptığı açıklamayla birlikte artırılmış gerçekliğe önemli yatırımlar yaptıklarını ve sanal gerçeklik yerine bu daha "gerçekçi" teknolojiyi tercih edebileceklerini bildirmişti.
"Artırılmış gerçeklik"
teknolojileri ve ürünlerinin kapsama alanı her geçen gün artmaya devam ediyor. Doğal olarak şirketler de bu pastadan pay almak için birbirleriyle yarışmaya devam ediyor.
WordPress'e sanal gerçeklik desteği geliyor
Sanal gerçeklik gözlüğünü bir maymun takarsa neler olur?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >