Apple iPhone 12 ile örgülü yapıda şarj kablosu gelebilir

iPhone 12
iPhone 12

Yeni nesil iPhone'un kendisi kadar kutu içeriği de konuşuluyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan 'kutu içeriğinde şarj kablosu yer almayacak' söylentilerinin ardından şimdi de örgülü yapıdaki şarj kablosu gündemde.

iPhone 12 ile birlikte gelmesi beklenen şarj kablosunun sağlamlık ve dayanıklılığın kuvvetli olması açısından örgülü yapıda olacağı belirtiliyor.

Kablonun bir ucunun USB-C diğer ucunun da Lightning olacağı da fotoğraflardan görülebiliyor.

Yeni nesil iPhone ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Her ne kadar şu an için Apple tarafından bir doğrulama gelmemiş olsa da iPhone 12'nin Eylül'de tanıtılması bekleniyor.

Yeni iPhone'un konsept videosundaki görünümü bu şekilde.
Yeni iPhone'un konsept videosundaki görünümü bu şekilde.

Yani şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgiler bu yönde. Durum böyle olunca elbette konsept videoların sayısı da önemli oranda artıyor.

A14 Bionic yonga seti, yüksek performanslı 120 Hz'lik ekran, 4000 mAh kapasitede hızlı şarj destekli batarya ve 5G desteği yeni telefondan beklentiler arasında ilk sırada.

Ayrıca buna ek olarak bir de LIDAR sensörünün yer alacağı tahmin ediliyor.

Birkaç hafta önce yayınlanan ve bizim de tüm detaylarıyla yer verdiğimiz iPhone 12 konsept videosu, ön ve arka yüzeyin cam; çerçevelerin ise paslanmaz çelikten olacağını doğruluyordu. Yeni modelin özellikle kamera tarafında 6X optik yakınlaştırma yapabilen bir kamera barındırması da bekleniyor.

Bir yandan da yeni iPhone'un kutu içeriği oldukça fazla konuşuluyor. Özellikle birkaç hafta önceki haberlerde iPhone 12'nin kutusundan şarj kablosu çıkmayacağı yönünde bilgilere yer verilmişti.

Apple iPhone'un kutu içeriğinde bu şekilde örgülü yapıda şarj kablosu yer alabilir.
Apple iPhone'un kutu içeriğinde bu şekilde örgülü yapıda şarj kablosu yer alabilir.

Ancak daha sonrasında ise örgülü şarj kablosuyla alakalı bazı detaylar ortaya çıktı. Yeni iPhone'un örgülü yapıdaki bir kablo barındırması bekleniyor.

Bunun asıl amacı ise kablonun sağlamlığını ve dayanıklılığını artırmak. Bir ucu USB-C diğer ucu ise Lightning olarak tasarlanan kablo, aslına bakılırsa Apple'ın güncellenen şarj kablosu olarak görülüyor.

Elbette şu an için Apple'dan herhangi bir doğrulama gelmediği için bilgiler kesinleşmiş değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >