Apple iPhone 12'nin yeni bir konsept videosu yayınlandı

iPhone 12
iPhone 12

iPhone 12 ile alakalı kapsamlı bilgiler gelmeye devam ediyor.

Her ne kadar şu anda 'söylenti' olmanın ötesine gidemese de yeni telefonun tasarımına ilişkin beklentiler özel bir konsept videosuyla ortaya çıkarıldı.

A14 Bionic yonga seti, yüksek performanslı 120 Hz ekran, 4000 mAh kapasitede hızlı şarj destekli kamera ve 5G desteğinin beklendiği telefonun bir de LIDAR sensörüne sahip olacağı tahmin ediliyor.

Dünya genelinde Mart - Nisan - Mayıs dönemindeki üç aylık periyotta üretim gerçekleştiren fabrikaların çok büyük kısmı kapalı kaldı. Dolayısıyla bu durum yeni nesil akıllı telefonların üretilmesi ve duyurulması süreçlerini de olumsuz etkiledi.

Yeni iPhone ne zaman çıkacak?

Yeni iPhone'un konsept vieosuna göre arkadaki kamera dizilimi ise bu şekilde.
Yeni iPhone'un konsept vieosuna göre arkadaki kamera dizilimi ise bu şekilde.

Üstelik Apple'ın da bu konudan muzdaripolduğu ve yeni nesil iPhone'ların tanıtımını ilerleyen bir tarihe erteleyebileceği konuşuluyor.

Benzer durum Samsung, Huawei ve diğer şirketler için de geçerli.

Yani aslında bu süreçte araştırma ve geliştirme çalışmaları tam olarak tamamlanamadığı için özellikle tepe seviyesi yeni modellerin birkaçayertelenmesi gibi bir durum söz konusu olabilir.

Ancak söz konusu yeni nesil iPhone ya da diğer ismiyle iPhone 12 (şu an için Apple tarafından doğrulanan bir isim değil) olunca beraberinde bir dizi söylenti de çıkıyor.

Her sene olduğu gibi bu yıl da aslında yeniiPhone için söylentiler, tasarım çalışmaları ve çeşitlikonseptvideolar bundan aylar önce ortaya çıkmaya başladı.

Yeni konsept videosu, ön ve arka yüzeyin cam; çerçevelerin ise paslanmaz çelikten olacağını doğruluyor.

Fakat son paylaşılan konsept videosu, iPhone 12'nin tasarımı hakkında bize fikir veriyor olabilir. Zira, Apple'a yakınlığıyla bilinen tasarımcıların çizip görselleştirdiği ve akabinde de video haline getirdiği bu çalışma, gerçek yeni iPhone'açok benziyor gibi görünüyor. En azından tahminler bu yönde.

You Tech isimli YouTube kanalının paylaştığı yeni konsept videosunda telefonun hem ön hem de arka yüzeyinde cam kullanıldığını gösteriyor. Ayrıca hem sağlamlığın artması hem de Apple'ın pazarlama stratejilerinden biri olan 'premium' algısının oluşması için telefonun yan çerçevelerinin paslanmaz çelikle kaplandığı belirtiliyor. Tahminlere göre 120 Hz'lik Super Retina XDR+ ekran teknolojisiyle birlikte akıcı bir deneyim sunuluyor.

Az önce de bahsettiğimiz üzere şu an için Apple tarafından duyurulan kesin bir tarih yok. Ancak yine de Eylül'ün ikinci haftasında yeni nesil iPhone'un tanıtılması bekleniyor. Etkinliğin bu dönemde geçtiğimiz haftalardaki WWDC'deki gibi yalnızca internet üzerinden gerçekleştirileceğini tahmin etmek ise zor değil.

iPhone 12'den neler bekleniyor?

iPhone 12 için çizilen yeni konsept videosu, ürünün tahmini tasarım detaylarını ortaya çıkarıyor.

iPhone 12'den beklentiler epey fazla. Bunlar arasında Apple'ın yeni yongası A14 Bionic ilk sırada. Fotoğraf / video çekim yeteneklerinin yanı sıra performans ve pil tüketimi konusunda da büyük katkı sağlaması beklenen yeni yongaya ek olarak telefonda LIDARsensörün de yer alması bekleniyor. Ayrıca 4000 mAh kapasiteyi aşması beklenen yeni bataryanın 'hızlı şarj' desteğiyle beraber 45 dakikada tamamen dolması söz konusu.

Kullanıcıların en çok merak ettiği ve aslında iPhone 11 ailesiyle birlikte önemli oranda 'doyum noktasına ulaştığı' kamera teknolojileriyle ilgili yenilikler de çok fazla konuşuluyor. Yeni modelde 6X optik yakınlaştırma yapabilen bir kameraya yer verileceği üzerinde duruluyor. Tabii olmazsa olmazlardan biri de 5G desteği. Tamamını birkaç aylık süreç içinde birlikte göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >