Apple iPhone 12'nin muhtemel kamera tasarımı paylaşıldı

iPhone 12
iPhone 12

15 Eylül'de tanıtılacak olan yeni nesil iPhone'ların kamera tasarımı ortaya çıktı.

Tedarikçinin paylaştığı tek görüntü iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da aynı kamera diziliminin devam edeceğini gösteriyor. Ancak iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te ise LIDAR sensör devreye giriyor.

Apple, dün iPhone 12 ailesinin 15 Eylül'de tanıtılacağını duyurdu. Böylece artık yeni ürünlerin tanıtımının Ekim'esarkmayacağı kesinleşmiş oldu. Ancak her sene olduğu gibi bu yıl da yeni aileye ilişkin bir dizi söylenti ve bilgi var. Bu kapsamda son olarak iPhone 12'ye ait kamera tasarımları da paylaşıldı.

Bilgiler, fotoğraflar ya da diğer tüm detaylar şu anda söylenti aşamasının bir adım ötesine gitmiyor. Benzer durum konsept videoları için de geçerli elbette. Teknik detaylar kısmında A14 Bionic yongası, yüksek performanslı bir 120 Hz'lik ekran, 4000 mAh kapasitede batarya, hızlı şarj desteği ve 5G desteği ise en fazla konuşulanlar arasında.

Soldan sağa kamera halkaları iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max.
Soldan sağa kamera halkaları iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max.

En fazla beklentinin olduğu alanlardan biri ise kamera. Zira son birkaç yıl içinde büyük değişikliklerin yapıldığı bu alanda atılımlar bekleniyor. Evet, tasarımlar iPhone 11 Pro ailesindeki üç kameralı dizilimin bu aile için de devam edeceğini gösteriyor. Ama tedarik zincirlerinden gelen bilgiler, iPhone 12 ailesinin kamera tasarımlarıyla alakalı çeşitli bilgiler veriyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 Max aynı kameralara sahip olacak. Benzer şekilde iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max için de aynı durum geçerli.

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te LIDAR sensölrlerin yer alması bekleniyor.
iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te LIDAR sensölrlerin yer alması bekleniyor.

Çekilen fotoğraflar üzerinden yeni telefon serisindeki kamera korumaları görülebiliyor. Böylece her modelin kamerası konusunda en azından fikir yürütmek söz konusu olabiliyor. Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler neticesinde iPhone 12'nin iPhone 12 Max modeliyle kamera tarafında tamamen aynı özeliklere sahip olacağı biliniyor. Ayrıca iki modelde de görüntü sensörlerinin ve LED flaşın yer aldığı da görülebiliyor.

Fotoğrafın sağına doğru baktığımızda ise iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max ile ilgili ayrıntıları görüyoruz. Daha doğrusu tedarik zincirinin paylaştığı fotoğraf üzerinden bu çıkarımları yapıyoruz. 6.1 inç'lik ekranın yer alacağı iPhone 12 Pro'da ve 6.7 inç'lik büyük ekranlı Pro Max'te ise hem üç görüntü sensörünün hem de LIDAR tarayıcı için gereken boşlukların yer aldığı görülebiliyor.

    LIDAR nedir? LIDAR (Light Detection and Ranging; veya Laser Imaging Detection and Ranging), lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji. Radar teknolojisiyle benzerdir. Radarda kullanılan radyo dalgaları yerine ışık, yani lazer darbeleri kullanılır. (Wikipedia)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >