Apple, "iPhone'ların yavaşlatılmasıyla" ilgili yeni açıklama yaptı

iPhone batarya
iPhone batarya

Geçen senenin son günlerinde ortaya çıkan iPhone'ların kasıtlı yavaşlatılması durumu kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyor. Her ne kadar iOS 11.3 güncellemesiyle kullanıcılara tercih sunulsa da, yeni iPhone'a sahip kişiler bu durumdan yararlanamıyor.

Geçen yılın son günlerinde "Apple'ın eski iPhone'ları bilinçli olarak yavaşlattığı" iddiası ortaya atılmış; konuya ilişkin birçok farklı detay ortaya çıkmıştı. Kısa sürede açıklama yapan şirket, durumu onaylayarak kullanıcılardan özür dilemişti. Akabinde duyurulan iOS 11.3 güncellemesiyle "yavaşlatma" konusunda iki tercih sunan Apple, kullanıcılara seçim şansı tanımıştı.

iPhone 11.3 güncellemesiyle kullanıcılar pil bölümü üzerinden batarya performansı ya da cihaz performansı şeklinde tercih yapabiliyor.
iPhone 11.3 güncellemesiyle kullanıcılar pil bölümü üzerinden batarya performansı ya da cihaz performansı şeklinde tercih yapabiliyor.

Güncelleme yeni modelleri kapsamıyor

Fakat bu yazılım güncellemesi şu anda yalnızca iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ve iPhone SE modelleri için geçerli. Yani esasında bu güncelleme, geçen sene Eylül'de duyurulan iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'u kapsamıyor. Dolayısıyla yeni iPhone'ları satın alan kullanıcılar durumdan hâlâ müzdarip.

İşte doğrudan bu sebepten Apple'ın yeni nesil akıllı telefonlar için farklı bir güncelleme daha yayınlayacağı konuşuluyor. Lityum-iyon bataryaların zaman içinde performans kaybı yaşadığını bildiren şirket, bu problemin telefonun otomatik olarak kapanmasına sorun açtığını da doğruluyor. Sonuç olarak yavaşlamayı önemli oranda düşürmesi beklenen güncellemenin ne zaman duyurulacağı ise bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >