Apple, katlanabilir iPhone'lar için Samsung Display'den ilk örnekleri temin etti

iPhone
iPhone

Apple'ın bir süredir katlanabilir telefonlar konusunda yenilikçi çözümler sunmak için çalıştığı biliniyor.

Hatta şirketin Samsung Display'den ilk örnekleri satın aldığı belirtiliyor.

Samsung, Huawei ve ZTE gibi Apple da katlanabilir telefonlara yönelik çalışmalar yapıyor. Şu anda şirket cephesinden gelen resmî bir açıklama yok. Ama konuya ilişkin yeni bilgiler her geçen gün artıyor. En somut detaylar ise tedarik edilen ekran ya da panellerle netleşiyor. Samsung'un Apple'a yüksek miktarda katlanabilir ekran örneği gönderdiği söyleniyor.

Katlanabilir iPhone'a dair herhangi bir görüntü yok. Bu yalnızca tasarımcıların üzerinde çalıştığı bir görsel.
Katlanabilir iPhone'a dair herhangi bir görüntü yok. Bu yalnızca tasarımcıların üzerinde çalıştığı bir görsel.

Bildiğiniz gibi Samsung Display aslında bu alanda başı çeken şirketlerden biri. Dolayısıyla yeni nesil katlanabilir iPhone'lar için de Apple'ın tercihi Samsung'dan yana oluyor.

Apple'ın Samsung Display'den ilk örnekleri yüklü miktarda temin ettiği söyleniyor.
Apple'ın Samsung Display'den ilk örnekleri yüklü miktarda temin ettiği söyleniyor.

Ürünün ne zaman duyurulacağı ya da satışına başlanacağına dair bir şey söylemek için henüz çok erken. İddialara göre bunun için en az 2 sene gerekiyor. Bu süreçte de katlanabilir akıllı telefon pazarının şekillenmesi söz konusu olabilir.

Yani aslında Apple arz - talep konusunu da ölçerek biraz daha bekleme kararı alabilir. Daha sonrasında pazarın olgunlaşmasıyla birlikte de katlanabilir iPhone'u duyurabilir.

Apple'ın gelecek hafta (15 Eylül) düzenleyeceği etkinlikle birlikte yeni nesil iPhone'ları duyurması bekleniyor. Şu anda 4 farklı modele yoğunlaşılmış durumda. Hatta geçtiğimiz gün tedarikçi tarafından sızdırılan lens kapaklarıyla birlikte kamera konusundaki bazı detaylar da netleşmeye başlamıştı.

Bu bağlamda iPhone 12 ve iPhone 12 Max'in kameralarının aynı olacağı biliniyor. Benzer durum iPhone 12 Pro Max için de geçerli. Ayrıca Pro ve Pro Max modellerinde bir de LIDAR sensöre yoğunlaşılıyor.

  • LIDAR nedir? LIDAR (Light Detection and Ranging; veya Laser Imaging Detection and Ranging), lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji. Radar teknolojisiyle benzerdir. Radarda kullanılan radyo dalgaları yerine ışık, yani lazer darbeleri kullanılır. (Wikipedia)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >