Apple, koronavirüs nedeniyle mağazalarını tekrardan kapatıyor

Apple Store
Apple Store

Apple, İngiltere ve Avustralya başta olmak üzere birçok farklı ülkede tekrardan mağazalarını kapatma kararı aldı.

Son karar neticesinde ABD'deki koronavirüs vakalarının artması nedeniyle 7 eyalette toplam 30 mağaza daha yine geçici olarak kapatılıyor.

Mağazaların tekrardan açılacağı tarih şu an bilinmiyor. Ama büyük bölümü halihazırda karantina uygulanan eyaletleri kapsıyor.

Dünya genelinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Mart'ta mağazalarını kapatma kararı alan Apple, aradan geçen 2 ay sonrasında Mayıs'ta bazı mağazaları tekrardan faaliyete geçirmeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki bazı bölgelerde tekrardan yükselişe geçen vaka sayısı, Apple'ı tekrardan mağazalarını kapatmaya zorluyor. Bu kapsamda ABD'de toplam 7 eyalette 30 mağaza yine kapatılıyor.

Yeniden geçici kapatma kararı uygulanıyor

Tabii bu kapatma 'geçici olarak' gerçekleşiyor. Yani vaka sayılarının bölgesel olarak düşmesi neticesinde yeni bir kararla tekrardan açılabilir. Tekrardan ne zaman açılabileceğine dair şu an için herhangi bir bilgi ise yok.

Son olarak 30 mağazanın da kapanmasıyla birlikte ABD'de kapatılan Apple mağazası sayısı 77'ye çıktı. Aslına bakılırsa ABD'deki Apple mağazası sayısı 270'i aşıyor. Ancak kapananlar da hiç yadırganacak seviyede değil.

Apple, ABD'de hangi mağazaları tekrardan kapatıyor?

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçici olarak kapatılacak mağazaların bulunduğu eyaletlerin başında Kaliforniya geliyor. Buna ek olarak Nevada, Oklahoma, Alabama, Georgia, Louisiana ve Idaho da benzer kararların alındığı eyaletler arasında.

Diğer ülkelerde durum ne?

Apple'ın mağazalarını yeniden kapatma durumu yalnızca ABD için geçerli değil.
Apple'ın mağazalarını yeniden kapatma durumu yalnızca ABD için geçerli değil.

Haberin bu kısmına kadar ABD'de yeniden kapatılacak olan mağazaları temel almış olsak da benzer geçici kapatma kararları diğer ülkeleri de kapsıyor.

Ek olarak Avustralya ve İngiltere'de de bazı bölgelerde yine mağazalar kapatıldı.

Fakat her iki ülkede de bazı mahallelerin kontrol altında tutulmak amacıyla karantina uygulandığını da eklemek gerekiyor.

Hizmet verdiğimiz bazı bölgelerde COVID-19 vakaları nedeniyle mağazalarımızı geçici olarak kapatıyoruz.

Konuyla alakalı olarak Apple'ın da bir açıklaması var elbette. CNBC'ye yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

    Hizmet verdiğimiz bazı bölgelerde COVID-19 vakaları nedeniyle mağazalarımızı geçici olarak kapatıyoruz. Durumu yakından takip etmeye devam edeceğiz ve çalışanlarımızla müşterilerimizi kısa süre içinde tekrardan buluşturmayı umuyoruz
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >