Apple logosunu 'savunmak' için 5 kişilik şirkete dava açtı

Apple, armut logosunun elma logosuna benzediğini öne sürüyor
Apple, armut logosunun elma logosuna benzediğini öne sürüyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple 'ikonik' logosunu korumak için küçük şirketlere karşı yasal takip başlatmaktan çekinmiyor. Apple bu sefer 'yemek pişirme ve tarifleri' için üretilmiş Prepear isimli uygulamaya savaş açtı.

Prepear'ın logosu 'armut' şeklinde ve kullanım amacı göz önüne alındığında, bu durum olağan görünüyor. Ancak Apple, Prepear'ın armut logosu kullanmasının şirketin 'ikonik logosuna' zarar verdiğini öne sürüyor.

Apple bu kez armut logosu kullanan küçük bir şirket ile mahkemelik oldu.

Mobil kullanıcıların manav listesi hazırlamasına imkan sağlayan ve yemek tarifleri için oluşturulmuş Prepear isimli uygulamanın kendi logosunu taklit ettiğini iddia eden Apple konuyu mahkemeye taşıdı.

Suçlama: İkonik logomuza zarar veriyor

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu logonun Apple’ın ikonik logosuna zarar verdiğini öne sürdü.

  • Elma anlamına gelen Apple'ın logosu ısırık alınmış bir elma.
  • Prepear ise kelime oyunu ile oluşturulmuş. Prepare 'hazırlamak' anlamına geliyor ve kelime Prepear'a çevirilmiş, içine pear, yani armut kelimesi eklenmiş. Uygulama bu sebeple, logosuna armutu seçmişe benziyor.

Apple'ın '5 kişilik' şirkete öfkesi

Apple'ın başvurusu sonrası Prepear'dan konu ile ilgili ilk açıklama geldi. 5 kişinin çalıştığı şirketten yapılan açıklamada "Dünyanın en büyük, en zengin ve en güçlü şirketlerinden biriyle yasal bir savaşa girmek ürkütücü" ifadelerine yer verildi.

  • Prepear'ın logosunu mahkemeye taşıyan Apple'ın piyasa değeri 1 trilyon dolar civarında, CEO'su Tim Cook ise milyarder.

Aynı açıklamada Apple'ın tüm bu gücüne rağmen şirketin haklarını korumak için gerekli tüm adımları atacağı bilgisinin altı çizildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >