Apple-Qualcomm savaşında son perde: 'Duruşma ertelendi'

Apple-Qualcomm gerginliği tırmanarak devam ediyor.
Apple-Qualcomm gerginliği tırmanarak devam ediyor.

Apple ve Qualcomm arasında uzun süredir devam eden ‘patent savaşı’ ve şiddeti sürekli olarak tırmanan anlaşmazlık, yeni gelişmelerle farklı boyutlara sürükleniyor…

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple, birçok farklı şirketle çeşitli ortaklıklar kurarak yükselme motivasyonuna sahip. Bu doğrultuda, farklı başlıklar altındaki çalışmalarını yeni mekaniklere uydurmayı da başaran şirket teknoloji devlerini kendi süreçlerine ortak etmeyi seviyor. Apple’ın bir zamanlar ‘en gözde’ ortakları arasında yer alan Qualcomm ile ise tatsız ve talihsiz olarak nitelendirebileceğimiz çeşitli süreçler yaşadığını hatırlıyoruz.

Apple, farklı şirketlerle karşılıklı ‘avantaj ortaklıklarına’ gitmeyi tercih ediyor.
Apple, farklı şirketlerle karşılıklı ‘avantaj ortaklıklarına’ gitmeyi tercih ediyor.

Dünyanın en başarılı bilişim şirketleri arasında yer alan ve bir zamanlar Apple’ın işlemcilerini üretme görevine soyunan Qualcomm, ‘dev elma’ ile patent isimleri ve ödemeler konusunda anlaşmazlığa düşmüş ve tüm planlamalar iptal olmuştu. Davalarla günden güne büyüyen bu problemli kavga, yeniden ve farklılaşarak haberler doğurmaya devam ediyor.

Qualcomm’la yolların ayrılması sonrası Apple’ın yeni işlemci üreticisi Intel olmuştu.
Qualcomm’la yolların ayrılması sonrası Apple’ın yeni işlemci üreticisi Intel olmuştu.

Kasım ayının son günlerinde, Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, Qualcomm’un Apple ile ‘çözüme yaklaştığını’ ifade eden açıklamalar yapıp anlaşmaya yakın gözükmüştü. Bugün ise, bir Apple avukatı, ‘yargılanmaya ihtiyaç duyduklarını’ belirterek bu fikri tümden reddetti.

Qualcomm'un talebi reddedildi

San Diego Union-Tribune’un yayınladığı haber metnine göre Apple avukatı William Isaacson, bu hafta içerisinde ABD yargısına, iki farklı taraf için de bir duruşma ihtiyacı olduğunu iletti. Bu bilgiler ışığında ertelenen ve 15 Nisan’da görülecek olan Qualcomm-Apple davası, San Diego federal mahkemesinde görülecek. Qualcomm, duruşmanın Şubat ayında olmasını talep etmiş olsa da bu istek, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Bakalım Nisan ayında bu savaş bizlere neler gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >