Apple, Samsung Display'e toplamda 950 milyon dolarlık ceza ödedi

Apple ve Samsung
Apple ve Samsung

Apple, yapılan anlaşma nedeniyle Samsung'dan yeterli miktarda OLED ekran satın alamadığı için ceza ödemek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz dönemlerde de benzer cezalar öden dev şirket, yılın geri kalan sürecinde rakamları tutturabilecek mi merak ediliyor.

iPhone 12 hazırlıklarına devam eden Apple, yeni konsept videolara göre hem ön hem de arka yüzde cam kullanabilir.

Apple ve Samsung birçok farklı alanda rakip olsa da aslında bileşen tedariği konusunda ortak çalışıyorlar. Apple, yıllardır ekranları Samsung Display'den satın alıyor. Evet; ilk kez duyanlara garip gelebilir ama durum bu. Yüz binlerce hatta milyon adetli üretimlerde ise bu bileşen tedariği konusu daha da ön plana çıkıyor. Çünkü ortaya çıkan herhangi bir parçanın tamamen aynı kalitede olması gerekiyor.

Toplamda 950 milyon dolarlık ceza ödedi

Apple, geçtiğimiz dönemlerde de benzer sebeplerden dolayı Samsung Display'e ödeme yapmak zorunda kalmıştı.
Apple, geçtiğimiz dönemlerde de benzer sebeplerden dolayı Samsung Display'e ödeme yapmak zorunda kalmıştı.

Yüksek adetli üretime dair farklı anlaşmaların yapılmasıyla birlikte Samsung bu portföyün dışına çıktığında ya da üretime dair bir sıkıntı yaşadığında ceza ödemesi gerekiyor. Ayrıca benzer durum Apple için de geçerli.

Geçtiğimiz dönemlerde de yaşandığı gibi Apple, anlaşmadaki tutar kadar ekran alamadığı için Güney Koreli şirkete ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Apple ve Samsung arasında 2020'nin ikinci çeyreğinde yapılan anlaşma neticesinde Apple'ın Samsung Display'den belirli adette OLED ekran satın alması gerekiyordu. Fakat Apple bu ödemeyi yapamadığı için Apple'a toplamda 950 milyon dolarlık bir ceza ödemesi gerekti.

iPhone 12 çalışmaları devam ediyor

Apple, bir yandan da iPhone 12 ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Her ne kadar için şu anda söylenti aşamasının ötesine gitmese de yeni telefonun tasarımına ilişkin konsept videolar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni konsept videosu, ön ve arka yüzeyin cam; çerçevelerin ise paslanmaz çelikten olacağını doğruluyor.

A14 Bionic yonga seti; yüksek performanslı 120 Hz'lik bir ekran, 4000 mAh kapasitede hızlı şarj destekli kamera ve 5G desteği şu an için bilinen detaylar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >