Apple web kameraları kapatan plastik aparatlar konusunda kullanıcıları uyardı

FaceTime kamera
FaceTime kamera

Apple, web kameralarının plastik kapaklar yardımıyla kapatılmasının ekrana zarar verebileceği konusunda kullanıcıları uyardı.

Şirket, gizlilik endişesi yaşayan kullanıcılar için de gösterge ışığının takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Yani yeşil ışığın yanmadığı durumlarda kameranın kesinlikle aktif olmadığını özellikle ifade ediyor.

Son dönemlerde daha çok zam haberleriyle gündeme gelen Apple, yeninesiliPhone için hazırlıklarına devam ediyor. Şu an için açıklanan herhangi bir tanıtım tarihi yok. Ancak koronavirüsün tanıtımtarihiniçok etkilemeyeceğini söyleyenlerin sesleri epey güçlü çıkıyor. Yani Apple'a yakınlığıyla bilinen birçok isim ve şirket, tanıtımın geçtiğimiz yıllardaki gibi Eylül'de yapılacağını özellikle belirtiyor.

    Ne olmuştu? iPhone 12 ile alakalı kapsamlı bilgiler gelmeye devam ediyor. Her ne kadar şu anda 'söylenti' olmanın ötesine gidemese de yeni telefonun tasarımına ilişkin beklentiler özel bir konsept videosuyla ortaya çıkarıldı. A14 Bionic yonga seti, yüksek performanslı 120 Hz ekran, 4000 mAh kapasitede hızlı şarj destekli kamera ve 5G desteğinin beklendiği telefonun bir de LIDAR sensörüne sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ancak Apple'ın yeni bir uyarısı var: Şirket, MacBook,MacBook Air ya da MacBook Pro'da web kameraların önünün plastik kapaklarla kapatılmaması gerektiğini duyurdu. Sebebi çok basit. Apple, bu plastik kapakların ekran kapatıldığında ekranlara zarar verdiğini söylüyor. Yani aslında kapaklar ekranın hasar görmesine hatta çatlamasına bile neden olabiliyor.

Apple, MacBook; MacBook Air ve MacBook Pro'da yanındaki ışığın yanmadığı durumda kameranın çalışmasının mümkün olmadığını belirtiyor.
Apple, MacBook; MacBook Air ve MacBook Pro'da yanındaki ışığın yanmadığı durumda kameranın çalışmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

Web kamerası (diğer bir değişle FaceTime kamerası) üzerine yerleştirilen kapaklar, kamerayı fiziksel olarak kapatıyor ve kullanıcıların 'acaba izleniyor muyum?' kaygılarının son bulmasını sağlıyor. Ama az önce de bahsettiğimiz gibi durum aslında biraz sakıncalı. Çünkü bilgisayar ekranınıza fizikselolarak zarar verme ihtimaliniz çok yüksek.

Gizlilik endişesi yaşayanların uyarı ışığına dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor.

Apple, bu plastik kapakların aslında ekrana zarar verdiğini söylüyor.
Apple, bu plastik kapakların aslında ekrana zarar verdiğini söylüyor.

Web sayfası üzerinden yapılan duyuru ve uyarı, durumun ciddiyetini net biçimde gösteriyor.

Gizlilik kaygısı olan kullanıcılar için de çözümden bahsediyor:

Eğer bir gizlilik kaygısı varsa, kameranın yanındaki ışığınkontroledilmesi gerektiğini ifade ediyor. Yani kamera aktif konumdayken bu ışığın yandığını belirtiyor.

    Mac'lerdeki FaceTime kamera, gizlilik özellikli olarak görev yapıyor ve kamera aktif durumdayken bir yeşil yanıyor. Yani kamera açılırsa buradan haberiniz oluyor. Eğer kamera yanında ışık yanmıyorsa kameranın aktifleşmesi mümkün değil
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >