Areda araştırdı: Türkiye'de en çok tercih edilen makarna domates soslu spagetti oldu

Areda Piar, bu ay Türk halkının makarna tercihini inceledi.
Areda Piar, bu ay Türk halkının makarna tercihini inceledi.

Makarna denilince akıllara ilk olarak İtalya gelse de bu lezzet pek çok ülkede farklı isimler ve tariflerle tüketilebiliyor. Peki, yoğun tempoda çalışanların vazgeçilmezi, sofraların olmazsa olmazı ve en pratik mutfak lezzeti olan makarnayı Türkler nasıl tercih ediyor? Areda Piar araştırma şirketi “Benim Markam” modeli ile makarna tüketicilerinin öne çıkan tercihlerini inceledi. Bin 100 kişiyle yapılan araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 33,8 ile en çok spagetti tüketiyor ve makarnada domates sosunu tercih ediyor.

Areda Piar araştırma şirketi “Benim Markam” modeli ile makarna tüketicilerinin tercihlerini incelemeye aldı. Araştırmaya göre Türk halkı yüzde 33,8 ile en çok spagetti tüketiyor ve makarnasında yüzde 33 ile domates sosunu tercih ediyor.

Türkiye'de en sevilen makarna çeşidi Spagetti

Areda Piar’ın bin 100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 33,8’si en çok spagettiyi tercih ediyor. En sevilen makarna çeşitlerinin ilk 5’inde ise; yüzde 16 ile burgu, yüzde 13,7 ile kalem, yüzde 9,7 ile kelebek ve yüzde 8 ile fiyonk yer alıyor.

Sofralarının vazgeçilmezi makarna, kolay ve pratik kimliğinin çok ötesinde artık. Çeşitli soslar makarnaya eşsiz bir görünüm katıyor. Peki, Türkler makarnayı hangi sosla tüketiyor? Türkiye'de en çok tercih edilen makarna soslarında yüzde 33 ile domatesli ve yüzde 21,6 ile salçalı soslar ilk sırada yer alırken hemen ardından yüzde 15 ile kremalı, yüzde 14,2 ile yoğurt soslu makarna geliyor.

Türk halkı makarnayı ne sıklıkla tüketiyor?

Makarna severler için hafta içi hafta sonu fark etmiyor. Tüketiciler haftada en az bir gün mutlaka makarna tüketiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 42,8’si haftada bir kez, yüzde 32’si ise haftada 2-3 kez makarna tüketiyor. Yüzde 19,5 de iki haftada bir veya uzun aralıklarla tercih ediyor.

Makarnanın yanında en çok tüketilen besin tavuk

Bir makarna hazırladığınızda onu hangi lezzetlerle bir araya getirebileceğinizi hep düşünmüşsünüzdür. Araştırmaya göre tüketicilerin makarna yanında olmazsa olmaz dediği tavuk, liderliği diğer ürünlere kaptırmadı. Katılımcıların yüzde 66’sı makarnanın yanında tavuk tüketirken yüzde 29,4’ü et tercih ediyor. Yüzde 4,6 ile balık ise üçüncü sırada yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >