Bakan Bilgin'den açıklama geldi: Asgari ücrete zam geliyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Cahit Özkan'ın yaptığı açıklamayla asgari ücret zammı gündeme geldi. Vatandaşlar "Asgari ücrete bu yıl içerisinde ikinci zam gelecek mi?" "Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?" sorularını merak etti. Asgari ücret zammıyla ilgili ikinci önemli açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Detaylar haberimizde...

Asgari ücrete bu yıl içerisinde ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Normal şartlarda asgari ücrete yılda bir defa zam yapılıyor. Ancak enflasyon oranlarında süren yüksek seyir ve Rusya - Ukrayna arasındaki savaşın dünya ekonomileri ve dolaylı olarak Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri beraberinde 2022 asgari ücret ikinci zammını gündeme getirdi.

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Peki, asgari ücrette ikinci zam yani Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam yapılması gündemde mi? Konuyla ilgili ilk dikkate değer açıklama AK Parti'den geldi. AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan asgari ücrete ikinci zam gelmesi ihtimaliyle ilgili bir soruya verdiği cevapla ikinci zamma kapıları kapatmadı. Ardından ikinci önemli açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika açıklama geldi.

Cahit Özkan'ın asgari ücret açıklaması

  • Şu andaki mevzuat gereği asgari ücret artışı yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizin menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız.

Bakan Bilgin'den asgari ücretle ilgili açıklama geldi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam gelecek mi sorusuna yanıt verdi. Bakan Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık." ifadelerini kullandı.

"Asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır"

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor.

Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >