Atı alan Üsküdar’ı geçti: Xbox One X'in yeni versiyonu resmen tükendi

Xbox.
Xbox.

Ön siparişi alınmaya başlayalı çok zaman geçmemiş olsa da Xbox One X Project Scorpio, resmi olarak tükendi. Üretimlerin devam edip etmeyeceği netleşmemişken ön sipariş vermeyen kullanıcılar oldukça büyük bir pişmanlıkla yüz yüze…

Xbox One X Project Scorpio Edition’ı merakla ve heyecanla bekleyen çok sayıda kullanıcının şanslı bir bölümü cihazın ön siparişi vermişti. Microsoft, yaptığı açıklamada sınırlı sayıda üretilen yeni konsolun ön sipariş sonrasında tam olarak tüketildiğini ilan etti. Cİhazların tükenmesinden de öte yeni üretim yapılıp yapılmayacağı da belirsizliğini korur durumda. Eğer bu belirsizlik uzun sürer ve üretim yapılmazsa sınırlı sayıda üretilen Project Scorpio’lar için inanılmaz bir “karaborsa piyasası” oluşabilir.

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Xbox One X Project Scorpio Edition'ın satışları, Xbox tarihindeki şimdiye kadarki en hızlı satış oldu. Konsolun bu kadar büyük ilgiyle karşılanmasının beklenen bir durum olmadığı söylenebilir. Bu satış rakamlarının fazlalığıMicrosoft tarafından da beklenmiyor olacak ki, üretilen cihazlar çok kısa süre içerisinde tükendi.

Her durumda Larry Hryb, Twitter'da Xbox One X Project Scorpio Edition için "resmi olarak tükendi" ifadelerini kullandı. Bunun ardından Microsoft, Xbox One X ön siparişlerinin de önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirileceği vurgulandı. Xbox One X’in 7 Kasım tarihinde piyasaya sürülmesinin hemen öncesinde muhtemelen bir yahut iki defa daha ön sipariş alınabilecek. Dünyanın en güçlü oyun konsoluna olan ilgi, dikkat çekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >