Avlu dizisi Netflix'te mi yayınlanacak?

Avlu dizisinde başrol oynayan Demet Evgar.
Avlu dizisinde başrol oynayan Demet Evgar.

Başarılı yapımlardan biri olan Avlu dizisi ile ilgili yeni sezonda olmayacağı iddiaları gündeme gelmeye başlamıştı. Limon Yapım konuyla ilgili açıklama yaparak, dizi seneye de devam edecek dedi. Ancak gelen bilgiler dizinin yeni sezonunun dijital yayın platformu Netflix'te yayınlanacağı yönünde. Bu konuyla ilgili henüz net bir açıklama gelmezken dizinin yeni sezonda Star TV'de olmayacağı kesinleşti.

Star TV'nin başarılı yapımlarından biri olan Avlu dizisi konusuyla herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Başrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray gibi isimlerin yer aldığı diziyle ilgili gelecek sezon biteceğine dair iddialar gelmeye başlamıştı. Ancak yapılan açıklamaya göre dizi gelecek sezonda devam edecek. Ancak Star TV ile parasal anlamda anlaşma sağlayamayan dizinin yeni kanalı henüz bilinmiyor.

Dizi Netflix yolunda

Gazeteci ve yazar Sina Koloğlu'nun yazısına göre Avlu dizisinin seneye devam etmesi beklenirken, Netflix'te yayınlanacağı da gelen iddialar arasında.

Koloğlu, ''Limon Yapım açıklama yaptı. Sevilen dizi, önümüzdeki sezon yeni hikayeler ve ekibe dahil olacak karakterlerle, kaldığı yerden devam edecek. Dizinin biteceğine yönelik yapılan haberler gerçeği yansıtmıyor. Star TV’nin Limon Yapım imzalı dizisi Avlu, 30 Mayıs Perşembe akşamı sezon finali yapıyor'' dedi. Ayrıca gazeteci Koloğlu, dizinin yeni sezonda Netflix'te yayınlanacağına dair duyumlar aldığını da söyledi.

Avlu dizisinden bir kare.
Avlu dizisinden bir kare.

Türkiye'de Netflix

Türk piyasasına hızlı bir giriş yapan dijital yayın platformu Netflix, sinema sektörüne bile el attı. Yılmaz Erdoğan'ın filmi Organize İşler'in devamı olan Sazan Sarmalı'nı vizyondayken satın alıp yayınladı.

Tepki toplayan bu durum Netlix kullanıcıları için aynı zamanda bir avantaj oldu. Bu olayın ardından yapımcılar filmlerini çıkarmadan önce ''Sadece sinemalarda'' açıklaması yapmaya başladı. Dizi sektörümüze de girmeye başlayan platforma karşı bundan sonra ne gibi tepkiler olur hep birlikte göreceğiz.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı ekibi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >