Azerbaycan elçiliklerine yapılan üçüncü saldırı: Paris, Londra ve Tahran

Azerbaycan Büyükelçiliği
Azerbaycan Büyükelçiliği

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine otomatik silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda koruma müdürü hayatını kaybetti, iki güvenlik görevlisi yaralandı. Bugünkü saldırı daha önce Azerbaycan'ın Paris'teki ve Londra'daki elçiliklerine yapılan saldırıları akıllara getirdi.

Azerbaycan elçiliklerine yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. 4 Ağustos 2022'de Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliği'ne, 18 Eylül 2022'de Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliği'ne, 27 Ocak 2023'te yani bugün de Azerbaycan'ın Tahran büyükelçiliğine saldırı düzenlendi.

Londra saldırısı

4 Ağustos 2022'de Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Londra Büyükelçiliği'nin radikal dini bir grup tarafından saldırıya uğradığını duyurmuştu.

Açıklamada, yerel polisin müdahalesinin ardından grup üyelerinin binadan çıkarılarak gözaltına alındığı, büyükelçilik çalışanları arasında yaralanan olmadığı belirtilmişti.

Paris saldırısı

18 Eylül 2022'de Fransa’da yaşayan bir grup Ermeni, Azerbaycan’ın Paris Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemiş göstericilerden bazıları büyükelçilik binasına saldırmıştı.

Azerbaycan’ın Londra büyükelçiliği aşırıcılık yanlısı gruplarca daha önce de hedef alınmış, elçilikte maddi hasar meydana gelmişti.

Tahran saldırısı

Azerbaycan'ın İran'da bulunan Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >