Bakan Bolat'tan indirim yapmayan marketlere uyarı

Bakan Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan kuruluşlara çağrıda bulundu.
Bakan Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan kuruluşlara çağrıda bulundu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2028'de mal ihracatını 375 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini, kişi başına milli gelirin de 17 bin 550 dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. İndirim kampanyalarına katılmayan kuruluşlara çağrıda bulunan Bolat, "Kampanyalara katılmayanlar pazar kaybedecektir" dedi.

Ankara Sanayi Odasının (ASO) ekim ayı meclis toplantısına katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Filistin'de yaşanan, eşi benzeri görülmemiş bir vahşet olarak kayıtlara geçen, sivil yerleşim yerlerinin, camilerin, okulların, hastanelerin bile acımazsızca bombalanmasını, çocukların, kadınların, yaşlıların, her kesimden insanların acımasızca öldürülmesini şiddetle kınıyorum." dedi.

Bolat, Gazze'nin ve Gazzelilerin uluslararası bir koruma altında, garantörlük şemsiyesi altında olmasının vaktinin geldiğini ifade etti.

Ankara'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu, sanayiciler ve girişimcilerin emekleriyle sanayiden eğitime, sağlıktan turizme kadar birçok farklı sahada büyük bir atılım gösterdiğini dile getiren Bolat, "Özellikle Organize Sanayi Bölgesi sayısının 13'e çıkması muhteşem bir başarı." değerlendirmesinde bulundu.

"İndirim kampanyalarına katılmayanlar pazar kaybedecektir"

Bakan Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılına özel yapılan indirim kampanyalarından sonra piyasada ticaretin daha da oturduğunu belirterek, "Fiyat indirme kampanyalarına katılmayan kuruluşlarımız ve firmalarımız varsa, onlara bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Tüketicilerimiz, kim yapıcı ve olumlu davranıyorsa onu tercih edecektir. Bu indirim kampanyalarına katılmayanlar maalesef pazar kaybedecektir." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >