Bakan Soylu'dan ilk açıklama: Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahçup etmiştir. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahçup etmiştir. Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahçup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’nin aldığı önlemlerden birisi de geçen hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmek olmuştu.

Ancak, yasağın uygulamaya konacağı vakitten 2 saat önce duyurulması vatandaşlarda panik oluşturmuş, birçok kişi market ve fırınlara akın etmişti. Kararda imzası bulunan Süleyman Soylu, “zamanlamada bütün sorumluluğun kendisine ait olduğunu” belirterek bir mesaj ile görevini bıraktığını duyurmuştu.

Ancak Soylu’nun dün akşam saatlerinde yaptığı duyurunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifayı kabul etmemişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >