Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

Bakan Varank'ın yerli otomobil ile birlikte fotoğrafı
Bakan Varank'ın yerli otomobil ile birlikte fotoğrafı

Yerli otomobilin yarın görücüye çıkması beklenirken Bakan Varank "Türkiye’nin Otomobili'yle birlikte, fikri ve sınai mülkiyet hakları bize ait bir otomobile kavuşuyoruz. Belki de 2023 hedeflerimizden ikisini, yani küresel markalara sahip olmayı ve değeri milyar doları aşan Turcorn’lar ortaya çıkarmayı bu girişimle elde etmiş olacağız. Ben şimdiden Türkiye’nin Otomobilinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

Yerli otomobil yarın görücüye çıkacak. İlk sürüşü Osmangazi köprüsünden geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Yerli otomobilin lansmanı Gebze'de yapılacak. Lansman öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamada bulundu.

Yerli otomobilin amacı ne?
Yerli otomobilin amacı ne?

Türkiye için yarın tarihi gün

Türkiye'de üretilen yerli otomobilin yarın Gebze'de Bilişim Vadisi'nde ön gösterimi yapılacağını söyleyen Varank, "Biliyorsunuz yarın ülkemiz için tarihi bir güne hep birlikte şahitlik edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nun hayata geçirdiği Türkiye’nin otomobilinin yarın Gebze’de Bilişim Vadisi'nde ön gösterimi yapılacak. Bu törenle ayrıca ülkemizin teknoloji üssü olacak Bilişim Vadisi’nin resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin Otomobili'yle birlikte, fikri ve sınai mülkiyet hakları bize ait bir otomobile kavuşuyoruz. Belki de 2023 hedeflerimizden ikisini, yani küresel markalara sahip olmayı ve değeri milyar doları aşan Turcorn'lar ortaya çıkarmayı bu girişimle elde etmiş olacağız. Ben şimdiden Türkiye’nin otomobilinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >