Balkanlar beşik gibi sallanıyor: Arnavutluk'tan sonra Bosna Hersek'te deprem

Arşiv
Arşiv

Arnavutluk'ta yaşanan peş peşe depremlerin ardından bir deprem de Bosna Hersek'te oldu. Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybı olmadığı öğrenildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nden (EMSC) yapılan açıklamada, merkez üssü Nevesinje olan 5,4 büyüklüğündeki depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktaki başkent Saraybosna'da da hissedildiği belirtildi.

Depremde can kaybı yok

Depremde can kaybı olmadığı kaydedildi.Arnavutluk'ta sabah saatlerinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Bosna Hersek'te yaşanan deprem halkta paniğe yol açtı.

Ne olmuştu?

Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Ülkede Adriyatik Denizi açıklarında yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi. İkinci depremin şiddeti 5.4 olarak güncellendi. Depremler sebebiyle ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı. Tiran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şiddetli depremler sebebiyle yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşlarının bulunmadığı bildirildi. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük, 20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >