Barış için çaba gösteren Türkiye'ye Zelenski'den yersiz eleştiri

Zelenski
Zelenski

Rusya-Ukrayna savaşında barışı tesis etmek için çaba gösteren Türkiye'ye, Ukrayna lideri Zelenski'den şaşırtan eleştiri geldi. Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye'ye gücendiğini ifade eden Zelenski, "Durumu böyle şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Hiç doğru değil. Doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız. Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil" dedi.

Rusya- Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sık sık övgüler dizdiği Türkiye'yle ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ara buluculuk çabalarını görmezden gelen Zelenski, Türkiye'ye eleştirilerini sıraladı.

"Dost olacaksak bu olacak şey değil"

RİA Novosti haber ajansının aktardığına göre Zelenski, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye'ye gücendiğini ifade etti. Zelenski, Yunan ERT televizyonuna demecinde, "Türkiye, bir yandan arabulucu rolü üstleniyor ve Ukrayna'yı mühim adımlar ile destekliyor, diğer yandan da, sözgelimi, turistler için, özel olarak Rusya'dan gidecek turistler için hazırlıklar yaptıklarını görüyoruz. Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil" ifadelerini kullandı.

"Bu çifte standarttır"

Ukrayna Devlet Başkanı, Türkiye'ye ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Türkiye'nin dikkatini buna çekmem de bundandır: Bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >