Belçika Havalimanı’nda 20 bin civciv gazla öldürüldü

arşiv
arşiv

Belçika’daki Brüksel Havalimanı’ndan Kongo’nun başkenti Kinşasa'ya gönderilmek üzere konteyner içinde bekleyen 20 bin civciv, havasızlıktan boğulmaya başlayınca gazla öldürüldü.

Kongo'nun başkenti Kinşasa'ya gönderilmek üzere Brüksel Havalimanı'na getirilen 20 bin civciv, uçuşun iptal olması sebebiyle sıcak asfaltın üzerinde bekleyen konteynerlerin içerisinde havasızlıktan boğulmaya başladı. Nakliye firması civcivleri geri almayınca 20 bin civciv gazla öldürüldü.

İtlaf edilmesi kararını veteriner verdi

Belçika-Kongo uçuşunun iptal olması üzerine 20 bin civciv sıcak asfaltın üzerinde bekleyen konteynerlerin içerisinde havasızlıktan boğulmaya başladı. Bunun üzerine havaalanı yetkilileri nakliye firmasını arayarak civcivleri geri almasını istedi; fakat firma talebi geri çevirdi.

Bazı civcivlerin sıcaktan ölmeye başlaması üzerine havalimanı yetkililerinin çağırdığı veteriner, civcivlerin daha fazla acı çekmemesi için gazla itlaf edilmesine karar verdi. Civcivlerin itlaf edilmesi üzerine Flaman Hayvan Hakları Koruma Birimi nakliye firması hakkında soruşturma başlatılması için şikayette bulundu.

Hermes Sanctorum
Hermes Sanctorum

Hayvan hakları savunucusu bağımsız milletvekili Hermes Sanctorum da "Amazon kargoları ile hayvan taşımacılığı arasında hiçbir fark yok" diyerek hayvanların nakliye yöntemini eleştirdi.

Jelle Engelbosch
Jelle Engelbosch

Jelle Engelbosch adlı bir diğer milletvekili de "Canlıların dünyanın bir ucuna neden herhangi bir ürün gibi nakliye edildiğini sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >