Bilim insanları binlerce röntgeni inceledi: Salgın Avrupa’ya Kasım ayında gelmiş olabilir

Arşiv
Arşiv

Fransız bilim insanları, 2019’un son aylarında çekilen binlerce göğüs filmi röntgenini incelemelerinin ardından COVID-19 salgının Avrupa'ya Kasım ayında geldiğine yönelik bulguların bulunduğunu açıkladı.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında Avrupa'da can kaybı sürüyor. Fransız bilim insanları, 2019’un son aylarında çekilen binlerce göğüs filmi röntgenini incelemelerinin ardından COVID-19 salgının Avrupa'ya Kasım ayında geldiğine yönelik bulguların bulunduğunu açıkladı. Fransa’nın Haut-Rhin bölgesindeki Colmar kentinde bulunan Albert Schweitzer Hastanesi'nden Dr.Michel Schmitt ve ekibi, 2019’un son aylarında çekilen binlerce göğüs filmini incelerken COVID-19 ile benzer iki bulgu belirledi.

2 bin 500 röntgen de COVID-19 bulgusu

Dr. Schmitt ve ekibinin 16-18 Kasım 2019 tarihleri arasında çekilen göğüs filmlerini analizi sırasında yaklaşık 2 bin 500 röntgende COVID-19 bulgularına benzer bulgular rastlandığı ifade edildi.

Sonuçların henüz çıkarılamayacağını ve ekibinin virüsün yayılmasını haritalamak için Ekim'e kadar uzanan X-ışınlarına bakacağını söyleyen Dr. Schmitt , “Geleceği ancak geçmişi anlarsak yönetebiliriz. Bugün bu salgını açıkça anlamıyoruz. Bu hükümetin yönetim stratejisini tamamen değiştirebilir” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >