Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den normalleşme paketi sonrası ilk açıklama

Prof. Dr. Tevfik Özlü (Arşiv)
Prof. Dr. Tevfik Özlü (Arşiv)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı normalleşme adımlarının ardından Twitter hesabından bir değerlendirmede bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, normalleşmenin başlayacağını ancak bunun eskiye bir dönüş olmayacağını söyledi.

"Virüs hep duruyor olacak ama biz virüsle beraber yaşamayı öğreneceğiz. Virüsten hayatımızı geri alacağız." diyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, normalleşme adımları atılırken her risk ve ayrıntının göz önünde bulundurularak hareket edildiğinin altını çizdi.

Özlü, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen kısmi sokağa çıkma serbestisinin kurallara uygun yürütülmesi halinde daha ileri adımların atılabileceğinin de müjdesini verdi.

Özlü'nün açıklamalarının tamamı şöyle:

Normalleşme takvimi işlemeye başlıyor. Ama bu eskiye dönüş anlamına gelmiyor. Artık yeni normlarımız olacak. Virüs hep duruyor olacak. Ama biz virüsle beraber yaşamayı öğreneceğiz. Virüsten hayatımızı geri alacağız.

Normalleşme ikinci dalgaya neden olmayacak şekilde tedbirler alınarak olacak. Adım adım ve her adımın sonuçları görülerek olacak.

Her sektörde, her alanda Covid-19’dan korunmuş normalleşme planları yapıldı, yapılıyor. Her risk ve ayrıntı üzerinde çalışılıyor.

Tüm alanlarda vazgeçilmez olan; sosyal mesafenin korunması, el hijyeni, dezenfeksiyon ve sosyal alanlarda maske kullanımı olacak

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına sağlanan kısmi rahatlama kurallara uygun ve salgın kontrolünde sorun oluşturmayacak şekilde yürütülebilirse daha ileri adımlar da atılabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu: Genelge valiliklere gönderildi

Bakan Selçuk açıkladı: Öğrenciler LGS'ye kendi okullarında girecek

Günün koronavirüs tablosu açıklandı

Bilim insanları sivrisinekleri sıtmadan koruyan 'mikrop' keşfetti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >