Bill Gates, koronavirüs aşısının en kısa sürede bulunması için birçok farklı projeyi fonluyor

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates, koronavirüs tehdidine karşı daha hızlı sonuç alabilmek adına yeni aşı merkezlerine yatırım yapıyor.

Toplamda 7 farklı aşı çalışması için destek sağlayacak olan Gates'in amacı ise aşının bulunma süresini kısaltmak.

Salgın hastalıklar üzerine önemli çalışmalar yapan Bill Gates, koronavirüs konusunda da sağlık sektörüne hem maddi hem de manevi olarak katkı sağlamaya devam ediyor. Bill ve MelindaGates çifti, yıllar evvel kurdukları Gates Vakfı ile koronavirüs vakasının üstesinden gelinebilmesi için 100 milyon dolarlık bir bağışta bulundu.

Sosyal izolasyonun önemi çok büyük.

Üstelik Washington için de ayrıca bir 5 milyon dolarlık bağış söz konusu. Gates, geçtiğimiz haftalarda Reddit hesabında KOVID-19 hakkında birçok farklı meslek grubunda çalışan kişilerden gelen soruları yanıtladı ve önemli bilgiler paylaştı.

Bill Gates'in konuyla alakalı en önemli uyarısı sosyal izolasyon. Bu da aslında büyük ölçüde hayatı evden devam ettirmekte geçiyor. Ancak sabırlı olup evde kalmaya devam etmek şart.

En fazla merak edilen şeylerden biri ise aşı geliştirme süreci. Çünkü insanlar bu virüsünetkilerinden tam anlamıyla kurtuluşun aşı olduğunu biliyor.

    SORU: Bir aşının geliştirilmesi için 18 aylık zaman çizelgesinin kısaltılma şansı var mı?
    CEVAP: Bu harika bir soru. Aşı yapmak için 6'dan fazla farklı çaba var. Bazıları, ispatlanmış RNA adı verilen yeni bir yaklaşım kullanıyor. Bazılarının işe yaramayacağını bilen farklı yaklaşımlar için çok sayıda üretim yapmamız gerekecek. Dünyayı korumak için kelimenin tam anlamıyla milyarlarca aşıya ihtiyacımız olacak. Aşılar, güvenli ve etkili olduklarından emin olmak için test gerektiriyor. Grip gibi bazı aşılar yaşlılar için uygun değil. Aldığımız ilk aşılar sağlık çalışanlarına ve kritik birimlerde görev yapanlara gidecek. Her şey yolunda giderse 18 aydan önce olabilir. Bu konudaki çalışma son sürat devam ediyor.

Farklı aşı çalışmalarına fon sağlıyor

Bill Gates, tüm bu projelerle birlikte aşı geliştirilme sürecini minimuma indirmek istiyor.
Bill Gates, tüm bu projelerle birlikte aşı geliştirilme sürecini minimuma indirmek istiyor.

Gates ise büyük bir adım atarak, Coronavirüs planlaması kapsamında aynı anda mümkün olduğunca fazla projeyi desteklemek amacıyla yeni aşı tesisleri kuruyor. Farklı aşı kampanyalarını destekleyecek olan ismin önümüzdeki süreçte bu salgınla alakalı çok daha ayrıntılı bilgiler vereceği kesin. Bill Gates, fonlanacak olan projelerde hangisinde başarılı sonuçlar alınırsa onlar üzerine gidileceğini özellikle belirtiyor. Bu hareket, dünya çapında KOVID-19 araştırma ve geliştirme çalışmalarına yüz milyonlarca dolar katkıda bulunan Bill ve Melinda Gates vakfı için koronavirüs harcamalarında önemli bir artışı temsil ediyor.

  • Ne olmuştu? Microsoft Kurucu Ortağı Bill Gates, birkaç hafta önce şirketin yönetim kurulundan istifa ederek; kendini daha çok hayırseverlik işlerine adayacağını duyurmuştu.

Gates, geçtiğimiz günlerde 'kabus senaryosu' olarak adlandırdığı KOVID-19 ile mücadelede sosyal mesafenin önemini savunmaya devam ediyor. Hatta ABD'yi, eğriyi daha da düzleştirmek için ülke çapında sıkı önlemler uygulamaya çağırıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >