Bill Gates, KOVID-19 aşısını engelleyebilecek sorunları bulmak için çalışıyor

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates, yıllarca dünyayı salgın olasılıklarına karşı uyarmakla kalmadı ve hayır kurumuyla birlikte yüz milyonlarca dolar harcadı. Fakat vizyon sahibi gibi hissetmiyor. Yani son açıklaması bu yönde.

Gates, KOVID-19 aşısının geniş kitleye yayılmasını engelleyebilecek şaşırtıcı bir sorunu çözmek için çaba sarf ediyor. Gates, bu formülü taşıyabilecek yeterli cam şişe olmadığını düşünüyor.

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Bill Gates, 7 ila 14 milyar aşı yapmak için yeterli cam şişe tedarik etmek konusunda alternatif çözümler düşünüyor.

Bill Gates ve Melinda Gates çiftinin 20 yıl önce kurduğu Gates Vakfı, temizsu kaynaklarının ortaya çıkarılması ve salgınhastalıklarıntedavisi gibi konularda gönüllü çalışmalar yapıyor. Özellikle Afrika'daki binlerce hatta yüz binlerce çocuğun temiz suya erişimi için önemli çaba sarf ediyor. Ancak tüm bunlara rağmen Gates çifti 'koronavirüsü yaymakla' suçlanıyor. Eleştirilerin ana odak noktasında BillGates var. Ancak zaman zaman Melinda Gates de eleştirilere maruz kalıyor.

Bill Gates'i kim hedef gösteriyor?

Bill Gates, yıllar önce yaptığı açıklamalarda bugünleri işaret eden cümleler kuruyor. Ortaya çıkan iddiaların temelini de bu videolar oluşturuyor.
Bill Gates, yıllar önce yaptığı açıklamalarda bugünleri işaret eden cümleler kuruyor. Ortaya çıkan iddiaların temelini de bu videolar oluşturuyor.

Bill Gates, daha çok aşı karşıtları tarafından acımasızca eleştiriliyor. Hatta çeşitli gösteriler de düzenleniyor. Geçtiğimiz dönemlerde medya istihbarat şirketi Zignal Labs, koronavirüsün Bill Gates nedeniyle yayıldığını iddia etmişti. Zaten Gates'in hedef tahtasına oturtulmasının arkasında da büyük ölçüde bu haber var. Aşı sürecine yönelik birçok şirkete ve laboratuvaradestek veren Gates, salgının 2021 sonlarında tamamen biteceğini öngörüyor. Bill Gates bu tarihi tamamen aşı bulunma sürecine bağlı olarak veriyor. Yani hayatın normale dönmesinin aşı sayesinde gerçekleşeceğini belirtiyor.

Kendimi çok kötü hissediyorum.

Gates, aşı geliştirilme süreçlerine destek verdiği gibi bir yandan da milyarlarca aşının konacağı cam tüpler konusunda çalışmalar yapıyor. Yani aslında bu aşı sürecini kapsamlı bir şekilde düşünüp plan yapıyor. Gates, The Wall Street Journal'dan Betsy McKay ile yaptığı bir röportajda, 'kendimi çok kötü hissediyorum' dedi. Bunun hakkında konuşmak, harekete geçip hasarı en aza indirmek gerektiğini belirtiyor.

Embed kodunuz eklendi

Gates, 18 ay içinde bir KOVID-19 aşısının yaygın olarak kullanılabileceği konusunda umutlu olmasına rağmen, ilaç endüstrisinin beş yıldan az sürede hiçbir yeni aşı geliştirmediğini söylüyor. Yıllardır bu konuyu inceleyen insanlardan biri olan Gates, koronavirüs tespitini, izolasyonunu ve tedavilerini iyileştirme çabalarını finanse etmek için 100 milyon dolar ayırdı.

Hiç kimse 7 milyar aşı yapmadı.

Ancak bir veya daha fazla aşı etkili olduğu zaman bile Gates, ilaç geliştiren şirketlerin dağıtımını engelleyebilecek sorunları düşünüyor. Bunlardan biri de cam şişeler. Gates, koronavirüs aşısının dağıtımını daha pratikşekilde çözmek gerekebileceğinden bahsediyor. Bill Gates, dünya nüfusu ölçeğinde bahsederken acil ihtiyaçları kastederek durumun hiç kolay olmadığını söylüyor ve 'hiç kimse 7 milyar aşı yapmadı' diyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >