Bir tweeti Tesla'ya 14 milyar dolara mal oldu

Elon Musk
Elon Musk

Tesla'nın patronu Elon Musk, borsa spekülasyonu olarak yorumlanabilecek bir tweet attı. Musk'ın "Tesla hisseleri çok fazla değerli bence" tweeti sonrası Tesla'nın piyasa değeri 14 milyar dolar eridi.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından ilginç bir mesaj atarak “Tesla hisseleri çok pahalı bence” dedi. Bu mesaj üzerine Tesla’nın hisse değeri hızla düşerek 14 milyar dolarlık değer kaybı yaşadı.

Musk’ın tweetlerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma konusu yapılabileceği belirtiliyor.

"Tüm mülklerimi satacağım"

48 yaşındaki Musk ayrıca, Twitter hesabından “neredeyse tüm fiziksel mülklerini satacağını ve bir eve sahip olmayacağını da yazdı. Musk, tepkilere neden olan 'ekonominin yeniden açılması' çağrısını da yineledi.

Musk’ın tweetlerinin ardından Tesla’nın insan kaynakları şefi, ABD’deki fabrikada işçilere “ücretsiz izinler bir hafta daha uzatılacak” haberini verdi. Şirketin hisseleri yüzde 10 değer kaybetti.

2018’de de attığı tweet nedeniyle ceza yemişti

  • Elon Musk 2018’de de Tesla’nın borsadaki geleceğine dair paylaştığı tweet sonrasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 20 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.
  • Musk ayrıca şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmak zorunda kalmıştı.
  • Elon Musk’ın Twitter’da 33 milyon 400 bin takipçisi var.

Kaynak: BBC

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >