Tesla, otomobil parçalarından solunum cihazı üretiyor

Tesla solunum cihazı
Tesla solunum cihazı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 'koronavirüs salgını' nedeniyle sağlık personellerine yardımcı olmak amacıyla 'ventilatör' üretmeye başladı.

Tamamen otomobil parçalarından üretilen solunum cihazları, sağlık ekiplerinin kullanımına sunuluyor.

Şu anda prototip aşamasındaki proje, mühendislerin üzerinde çalışmasıyla kısa süre içinde tamamlanacak gibi görünüyor.

General Motors, Ford ve Tofaş gibi otomobil üreticileri, koronavirüssalgını nedeniyle sağlık personelleri için ekipmanlargeliştirmeyedevamediyor. Şirketlerin bir kısmı özel koruyucu maskeler geliştirirken bir kısmı da 'ventilatör' olarak isimlendirilen solunum cihazlarını üretiyor.

Pazar günü Twitter'dan bir canlı yayın başlatan Apple CEO'su Tim Cook, ABD'deki sağlıkpersonelleri için koruyucu üretmeye başladıklarını bildirdi.

  • Hatırlayalım: Apple, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık çalışanlarını koronavirüs etkilerinden korumak için 'koruma kalkanları' üretmeye başlıyor. Şirket CEO'su Tim Cook, Pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada haftada 1 milyon adet şeffaf korucuyu kalkan üretmeyi planladıklarını bildirdi. Ayrıca, daha önce açıklanan 10 milyon maske bağışı da 20 milyon adede çıkarıldı

Solunum cihazındaki ekran da Tesla Model 3'ün bilgi / eğlence ekranı.
Solunum cihazındaki ekran da Tesla Model 3'ün bilgi / eğlence ekranı.

Otomobil parçaları kullanılıyor

Tesla ise solunum cihazlarına odaklanıyor. YouTube kanalında paylaşılan 3.5 dakikalık videoyla ayrıntıları paylaşan Tesla, 'tamamen otomobil parçalarından ürettiği' solunum cihazlarına ilişkin ayrıntıları paylaşılıyor.

Yapacak çok fazla iş var; fakat elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Şirket CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda solunum cihazı üretmek için New York'taki fabrikanın tekrar açılabileceğini belirtmişti. Paylaşılan videoya bakılırsa fabrikadaki bazı birimler şu an aktif olarak solunum cihazı üretimi gerçekleştiriyor. Videodaki mühendisin yapacak çok fazla iş olduğunu ama şu anda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını hatırlatıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >