BMW'nin çift elektrik motorlu SUV otomobili iX3 görüntülendi

BMW iX3
BMW iX3

Yeni nesil elektrikli otomobilleri için platform geliştirme çalışmalarına devam eden BMW'nin iX3 adını taşıyan SUV prototipinden ilk görüntüler geldi.

2025'e kadar 11 elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi planlayan BMW, bu araçları şimdiye kadarki en gelişmiş, en esnek platformu üzerinde tasarlayacak. Yeni nesil platformun başlangıç modeli ise bir SUV olacak. iX3 adını taşıması beklenen araç, yayımlanan ilk görüntülerinde Alman otomotiv devinin geleceğine dair ipuçları veriyor.

Çift elektrik motoruyla dört çeker sürüş sistemi sunacağı belirtilen BMW iX3, X3 serisinin 2020'de satışa çıkacak yeni sürümüne eşlik edecek. Halihazırda İskandinavya bölgesinde soğuk hava testleri yapılan otomobilin aynı platform ve güç aktarım sistemiyle BMW'nin diğer modellerine altyapı oluşturması bekleniyor.

Beşinci nesil elektrikli otomobil platformu, BMW'nin daha önce patent altına aldığı iX1'den iX9'a kadar olan modelleri, 4 serisinin elektrikli GT versiyonu ve i Vision Dynamics adlı konseptin seri üretim modeline kadar geniş bir araç filosunu kapsayacağı belirtiliyor. Bahsi geçen otomobillerin 2020'den başlayarak birer birer yollara çıkması planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >