Börü dizisi Netflix'te

Börü dizisi Netflix'te yayınlanmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından duyuru yaptı.
Börü dizisi Netflix'te yayınlanmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından duyuru yaptı.

DAĞ 2 filmini yazan ve yöneten Alper Çağlar’ın ismini ve formatını değiştirerek televizyona uyarladığı dizi Börü Netflix'e satıldı. Dizinin resmi sosyal medya hesabından, ''Dünya devi Netflix'in hayran kalıp kütüphanesine kattığı Börü artık sizlerle'' açıklaması yapıldı. Dijital platform Organize İşler'i de vizyondayken satın alıp yayınlamıştı.

Dünyada toplam abone sayısı 2018 sonu itibariyle 140 milyona yaklaşan dijital yayın platformu Netflix Türkiye ile ilgili hamleler yapmaya devam ediyor. Türkiye'ye özel projeleri ve Yeşilçam'ın efsane dizisi Hababam sınıfının müziğini yapımlarında kullanmasının ardından Börü dizisinide satın alan platform Türk izleyicisinin gönlünü fethetmek konusunda oldukça iddialı gözüküyor.

Börü Netflix'te

Son zamanlarda gerek dizisi gerek sinema filmiyle yayılan Börü, Netflix’te yayınlanmaya başladı. Netflix’te 5.1 surround ses mixi ve farklı dil seçenekleriyle kullanıcıya sunulacak olan diziye bugünden itibaren ulaşılabilecek.

Börü filminin resmi hesabından duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda; ''Dünya devi Netflix’in hayran kalıp kütüphanesine yeni kattığı BÖRÜ mini serisi yeni 5.1 surround ses mixi, farklı dil seçenekleri ile bugünden itibaren Türkiye'de de sizlerle! ifadeleri yer aldı.

BBC Netflix'e rakip olacak

İngiltere'nin iki büyük yayın kuruluşu BBC ve ITV, Amerikan online yayın ağı Netflix'e rakip olması amacıyla BritBox adında yeni bir platform kuruyor. Luther ve Sherlock gibi dizileri dünya çapında tanınıp sevilen BBC ile The Crown ve Vanity Fair gibi dizilerin yapımcısı olan ITV, hem kendi yapımlarının hem de ortak yapımlarının yer alacağı bir dizi yayın platformu kuruyor.

İki kurum yaptıkları ortak basın açıklamasında, kuracakları platformun son aşamasına geldiklerini ve rekabet kurumundan onay almaları gerektiğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >