Bu bitkileri düzenli tüketirseniz; kilolarınızdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz

Kilo veremiyorum diye söylenenleri görebilir miyim? İşte size kilolarınızdan kolayca kurtulmanızı sağlayacak 11 bitki.

Kilo verme konusunda sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Yanıtınız “Evet” ise kağıdınızı kaleminizi elinize alın ve mucizevi bitkilerin isimlerini not edin. Metabolizmanızı hızlandırıp, yağ yakımını kolaylaştıran 11 bitki;
Biberiye
Her derde deva biberiye, metabolizmayı hızlandırır. İster taze isterseniz de kuru olarak kullanabilirsiniz. Biberiyeyi baharat şeklinde tüketebileceğiniz gibi çayını da afiyetle içebilirsiniz.
Biberiye Her derde deva biberiye, metabolizmayı hızlandırır. İster taze isterseniz de kuru olarak kullanabilirsiniz. Biberiyeyi baharat şeklinde tüketebileceğiniz gibi çayını da afiyetle içebilirsiniz.
Karahindiba
Karahindiba yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Bu şifalı bitkiyi çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak gün içinde 3 fincandan fazla içilmesi tavsiye edilmez.
Karahindiba Karahindiba yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Bu şifalı bitkiyi çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak gün içinde 3 fincandan fazla içilmesi tavsiye edilmez.
Kola Bitkisi / Kola Fındığı
Kola ağacının meyvesi olan kola fındığında boyca kafein bulunmaktadır. Bu meyvenin de çayını hazırlayabilirsiniz.
Kola Bitkisi / Kola Fındığı Kola ağacının meyvesi olan kola fındığında boyca kafein bulunmaktadır. Bu meyvenin de çayını hazırlayabilirsiniz.
Karnıyarık Otu Tohumu
Tokluk hissi veren bu bitki, sindirimi kolaylaştırarak zayıflamaya da yardımcı olur.
Karnıyarık Otu Tohumu Tokluk hissi veren bu bitki, sindirimi kolaylaştırarak zayıflamaya da yardımcı olur.
Limon
Ilık su ve çok az miktarda bal kullanarak hazırlayacağınız limon çayı da metabolizmayı harekete geçirir.
Limon Ilık su ve çok az miktarda bal kullanarak hazırlayacağınız limon çayı da metabolizmayı harekete geçirir.
Yeşil Çay
Yemek yedikten iki saat sonra içeceğiniz yeşil çay, yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
Yeşil Çay Yemek yedikten iki saat sonra içeceğiniz yeşil çay, yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermenize yardımcı olur.
Deniz yosunu
Taze olarak temin ettiğiniz yosunu günde bir kez zayıflamasını istediğiniz bölgeye sürün. Taze yosunu bulmak zor olduğu için doktorunuzun onayı doğrultusunda yosundan yapılan, sağlığa zarar vermeyen ilaçlardan da kullanabilirsiniz.
Deniz yosunu Taze olarak temin ettiğiniz yosunu günde bir kez zayıflamasını istediğiniz bölgeye sürün. Taze yosunu bulmak zor olduğu için doktorunuzun onayı doğrultusunda yosundan yapılan, sağlığa zarar vermeyen ilaçlardan da kullanabilirsiniz.
Mate
Mate, yaprak dökmeyen bir ağaç çeşididir. Son yıllarda yapılan araştırmalar matenin metabolizmayı hızlandırdığını kanıtlamıştır. Günde en fazla üç fincan mate çayı tüketimi hem metabolizmanızı hızlandırır nem de erken yaşlanmaya karşı muhteşem bir önlem almanızı sağlar.
Mate Mate, yaprak dökmeyen bir ağaç çeşididir. Son yıllarda yapılan araştırmalar matenin metabolizmayı hızlandırdığını kanıtlamıştır. Günde en fazla üç fincan mate çayı tüketimi hem metabolizmanızı hızlandırır nem de erken yaşlanmaya karşı muhteşem bir önlem almanızı sağlar.
Kahve Çiçeği
Kahve çiçeği kullanılarak yapılan kremleri, bölgesel olarak zayıflamasını istediğiniz yerlere sürebilirsiniz. Bu konuda ise yine doktorunuzun onayını almak çok önemli.
Kahve Çiçeği Kahve çiçeği kullanılarak yapılan kremleri, bölgesel olarak zayıflamasını istediğiniz yerlere sürebilirsiniz. Bu konuda ise yine doktorunuzun onayını almak çok önemli.
Garsinya
Doktor Mehmet Öz, ABD'de yayınlanan programında garsinyanın iyi bir yağ yakıcı olduğunu belirtmişti. Güneydoğu Asya'ya ait bu bitki, küçük bir kabağı andırıyor.
Garsinya Doktor Mehmet Öz, ABD'de yayınlanan programında garsinyanın iyi bir yağ yakıcı olduğunu belirtmişti. Güneydoğu Asya'ya ait bu bitki, küçük bir kabağı andırıyor.
Guarana
Bu bitki 500-1000 mg arasında tüketilmelidir. İçerisinde yüksek oranda kafein bulunduran bu bitki, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin dopingli olduğunu belirttiği maddelerden biridir. Son yıllarda bu bitkinin, ilaçları Türkiye'de de satılmaya başladı. Ancak siz siz olun doktorunuza danışmadan, bilmediğiniz hiçbir ilacı kullanmayın.

 (Fotoğraf kaynağı: concomber.com)
Guarana Bu bitki 500-1000 mg arasında tüketilmelidir. İçerisinde yüksek oranda kafein bulunduran bu bitki, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin dopingli olduğunu belirttiği maddelerden biridir. Son yıllarda bu bitkinin, ilaçları Türkiye'de de satılmaya başladı. Ancak siz siz olun doktorunuza danışmadan, bilmediğiniz hiçbir ilacı kullanmayın. (Fotoğraf kaynağı: concomber.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >