Bu devenin fiyatı dudak uçuklatıyor

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla, kurbanlık hayvanların fiyatları da belirlenmeye başladı. Kahramanmaraş'ta besicilik yapan Doğan Biricik, 7 yaşındaki 900 kilogramlık devesine 17 bin lira bedel biçti.

2014 yılında Suriye’den Kahramanmaraş'a getirilen kurbanlık deve otomobil fiyatına satışa sunuldu.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kahramanmaraş’taki canlı hayvan pazarında hazırlıklar tamamlanırken, kurbanlıklar da pazardaki yerini aldı.

7 yaşındaki devenin 900 kilogram olduğu öğrenildi.
7 yaşındaki devenin 900 kilogram olduğu öğrenildi.

En yüksek fiyatlı kurbanlık

Kahramanmaraş'ta yıllardır besicilik yaptığını söyleyen Doğan Biricik, 7 yaşındaki develerinin 900 kilogram geldiğini ve deveye 17 bin lira istediklerini söyledi.

Deve etinin lezzetli olduğunu belirten Biricik, Kurban Bayramı’nda deve kesmek isteyenleri hayvan pazarına davet etti. Biricik, "Kahramanmaraş’ta bu iş benim dede mesleğim. Benim dedem de deve kesermiş. Bu yıl da farklılık olsun diye Kahramanmaraş’a deve getirdik. Devemiz 7 yaşında ve yaklaşık 900 kilogram civarında. Deveden çıkan etin ise yaklaşık 400 kilogram civarında olacağını tahmin ediyoruz. Deve eti ekşi değil şifadır, özellikle peltek çocuklar için önerilir. Bu yıl bayramda deve kesmek isteyen olursa bekleriz" dedi.

Deveye 17 bin lira isteniyor.
Deveye 17 bin lira isteniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >