Bu sefer Facebook: Trump'ın COVID-19 paylaşımı silindi

Arşiv
Arşiv

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya platformlarıyla olan anlaşmazlığı devam ediyor. Twitter'dan sonra Facebook da Başkan'ın bir COVID-19 paylaşımını inleyerek kaldırdı. Trump'ın sözcüsünden bu duruma tepki geldi.

Video: ABD Başkanı Donald Trump ve Twitter arasındaki gerginlik devam ediyor

Trump ile Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformları arasındaki "paylaşım gerginliği" bu kez de Facebook'ta yaşandı.

Facebook, Trump'ın platformdaki resmi sayfasından paylaşılan, COVID-19 ile ilgili bir videoyu yayından kaldırdı.

'COVID-19 dezenformasyonu'

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Facebook yetkilileri, "Bu video, bir grup insanın COVID-19'a karşı bağışıklık kazandığına yönelik, yanlış iddialar içeriyor. Bu durum, bizim COVID-19 dezenformasyonunu önlemeye yönelik politikalarımızın ihlalidir" ifadesini kullandı.

Twitter da kaldırdı

Aynı video, Başkan Trump'ın resmi Twitter hesabından da paylaşıldı ancak platform, "Twitter Kuralları kapsamında belirtilenleri ihlal ettiğinden, bu Tweet artık kullanılamıyor" uyarısıyla paylaşımı sildi.

Trump'ın sözcüsünden açıklama

Donald Trump'ın kampanya sözcülerinden Courtney Parella konuya ilişkin açıklama yaptı. Parella, "Başkan, çocukların virüse karşı daha az duyarlı olduğu gerçeğini paylaşıyordu" ifadelerini kullandı.

Paylaşım, okulların açılma kararı sonrası geldi

  • ABD'de okulların bir kısmı açıldı ancak birçok kesim karara tepki gösteriyor. Özellikle okulların açılmasından önce çocuk vaka sayısının artması, okulların açılmasıyla bu sayının çok daha yükseleceği endişesini artırdı. Başkan Trump bu sebeple sıklıkla çocukların COVID-19'a 'bağışıklık geliştirdiğini' ifade etmekten çekinmiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >