Cezaevinde kavga çıktı: Dilan Polat'ın talebi reddedildi, Sıla Doğu psikiyatri servisinde

Dilan Polat'ın tek kişilik koğuşa geçme talebi reddedildi, Sıla Doğu psikiyatri servisinde
Dilan Polat'ın tek kişilik koğuşa geçme talebi reddedildi, Sıla Doğu psikiyatri servisinde

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, Silivri'de örgüt suçlularının konulduğu 9 numaralı yüksek güvenlikli cezaevinde kalıyor. 30 kişilik koğuştan tek kişilik hücreye geçme talebi reddedilen Dilan Polat'a orta kulak iltihabı teşhisi konuldu. Sıla Doğu'nun ise havalandırmada kendisine laf atan mahkum ile kavga ettiği öğrenildi.

Sputnik'in haberine göre; kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan Polat ile kız kardeşi Sıla Doğu, cezaevi yaşamına adapte olamadı. Dilan Polat'ın beğenmediği için yemek yemediği ve çok sigara içtiği, bu yüzden bağışıklık sisteminin çöktüğü ortaya çıktı.

Kimseyle konuşmuyor, kulak iltihabı oldu

Cezaevinde haftada en fazla 2 bin 500 TL harcayabilen Dilan Polat, ayda üç kez kapalı, bir kez de açık görüşe çıkabilecek. Posta gazetesinin haberine göre, ağrıları nedeniyle doktora üç kez muayene olan Polat’a orta kulak iltihabı teşhisi konuldu. Polat, koğuşta da kimseyle konuşmuyor.

Yeşil reçeteli ilaç verildi

Tek kişilik hücreye geçme isteği kabul edilmeyen Dilan Polat'ın bütün gün koğuşta pijamayla dolaştığı, soruları cevapsız bıraktığı öğrenildi. Sıla Doğu'nun da psikiyatri servisine başvurarak yeşil reçeteli ağır depresanlar istediği bilgisine ulaşıldı.

Kavga çıkardı

Sıla Doğu ile diğer tutuklular arasında bir de kavga yaşandı. Havalandırma saatinde bir tutuklu, Sıla Doğu'ya "Sosyetik hırsızlar da burada" diye laf attı. Buna sinirlenen Sıla Doğu, kadın tutuklunun üzerine yürüdü. İnfaz koruma memurları, kavgayı güçlükle ayırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >