Çinli hacker’a Google piyangosu: Tam 112 bin dolar kazandı!

Çinli hacker.
Çinli hacker.

Güvenlik araştırmaları üzerine yoğunlaşan Çinli bir hacker, Google tarihinin en büyük ödülünün sahibi olmayı başardı…

Büyük teknoloji şirketleri kendi güvenlik sistemlerinde yer alan güvenlik açıklarını ve hatalarını tespit edip kendilerine bildiren kişilere ciddi meblağları bulan ödüller verebiliyor. Bu konuda çok sayıda örnek ile karşılaşılmış, birçok bilgisayar uzmanı ciddi paralar kazanmayı başarmıştı. En son “hata ödülü” olayı ise Çinli güvenlik firmaları arasında en büyük şirketlerden biri olan Qihoo 360 için çalışan bir araştırmacı tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Guang Gong isimli bir hacker, Google’a ait hatayı tespit ederek 112 bin dolar kazandı.

Ekip, Google Pixel’i kolayca hackleyebildi!

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Google Pixel cep telefonları üzerinden veri çalmanın ve art niyetli yazılım yüklemenin mümkün ve oldukça kolay olduğu Gong tarafından keşfedilmişti. Sonrasında Google, bu güvenlik açığını Aralık ayında yayınlanan bir güncellemeyle düzelttiğini belirtmişti. Google açısından Pixel cihazlarının en ideal biçimde çalışması şirketin mobil alan politikaları için sahip olduğu önem açısından dikkat çekiyor. Durum böyleyken Qihoo 360’daki Gong ve ekibi şu anda Pixel’i kolayca hackleyebiliyor.

Yarışma kapsamında dağıtılan toplam ödül: 520.000 dolar!

Düzenlenen bir hack yarışması kapsamında birinci nesil Google Pixel’i tam 60 saniye içerisinde hacklemeyi başaran Gong ve ekibi Google’dan ciddi bir tebrik ve tebrikin yanında 112.000 dolar para ödülü kazanmayı başardı. Gong dışındaki hackerlar da bu yarışmadan ciddi gelirler elde etmeyi başardı. Yarış sonunda Adobe Flash da dahil olmak üzere çeşitli yazılım hizmetlerindeki problemler sebebiyle ödül olarak toplam 520.000 dolar dağıtıldı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >