Clubhouse milyonlarca kez indirildi, piyasa değeri katlanarak arttı

Arşiv
Arşiv

Son zamanlarda popülerliğini artıran Clubhouse'un kullanıcı ve indirilme sayısında ciddi bir artış var. Sadece davetiye ile girilebilen Clubhouse'un aktif 2 milyon kullanıcısı olduğu bildirildi. Öte yandan, uygulama App Store'da en popüler 7. uygulama olmayı başardı.

İÇİNDEKİLER

Clubhouse, son zamanların en hızlı yükselişe geçen uygulamaların biri oldu. Yazılı, görsel, yorum, beğeni gibi klasik sosyal medya ifadeleri bu uygulamada bulunmuyor. Clubhouse uygulamasına herkes katılamıyor. Bazı işletim sistemleri için henüz alt yapı hazır değil ve davetiye sistemi mevcut.

Clubhouse, yazılı ve görsel paylaşımların yapılamadığı yalnızca sesli paylaşımlara izin veren bir sosyal medya uygulaması. Yeni geliştirilen bu uygulamaya yalnızca iPhone kullanıcıları katılabiliyor. İleriki süreçte Android için bir uygulama geliştirilmesi muhtemel. Kullanıcılar kurulan sohbet odalarında birbirileriyle sesli mesajlar aracılığıyla iletişime geçebiliyor.

Kullanıcı sayısı katlanarak arttı

Clubhouse, kendisini 'ses temelli yeni sosyal ağ' olarak tanımlıyor. Kullanıcılara kendi odalarını kurma imkanı tanıyan bu sosyal ağda herkes söz sırası geldiğinde sohbet etme imkanı buluyor
Clubhouse, kendisini 'ses temelli yeni sosyal ağ' olarak tanımlıyor. Kullanıcılara kendi odalarını kurma imkanı tanıyan bu sosyal ağda herkes söz sırası geldiğinde sohbet etme imkanı buluyor

Clubhouse'un 2 milyon aktif kullanıcısı olduğu ifade ediliyor. Mayıs 2020'de 1500, Aralık 2020'de 600 bin kullanıcıya ulaşan Clubhouse'un kullanıcı sayısı Ocak 2021 itibariyle 2 milyona ulaştı.

En popüler 7. uygulama

Uygulamanın popülerliğini gösteren bir diğer etken ise indirilme sayısı. Henüz Google Play'de bulunmayan Clubhouse, App Store'da sosyal medya kategorisinde Facebook, Messenger, Discord, WhatsApp, Telegram ve Google Duo'dan sonra indirilen en popüler 7. uygulama oldu.

Çeşitli teknoloji sitelerinde uygulamanın yaklaşık 2,4 milyon kez indirildiği belirtildi.

Alpha Exploration Co. da kazandı

Clubhouse'un ana firması Alpha Exploration Co.'nun Mayıs 2020'de 100 milyon dolar olan piyasa değeri Ocak 2021'de 1 milyar dolara yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >