Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde 'Türkiye'de yeni bir dönem açılacak' diyerek duyurduğu müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de Tuna-1 alanında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde bugünü işaret ederek 'Türkiye'de yeni bir dönem açılacak' sözleriyle duyurduğu müjdeyi, Dolmabahçe Ofisi'nden yaptığı ulusa sesleniş konuşmasıyla açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz'de Tuna-1 alanında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Hep 'önce insan' dedik"

Petrol ve doğal gaz sahalarının kontrolü için yeri geldiğinde milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. Suriye'deki son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mazlumların bulundukları yerlere giderken birileri doğrudan petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumla Libya'da karşılaştık. Doğu Akdeniz'deki oyunun gerisinde de enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır. Biz önceliğimizi asla değiştirmedik. Hep "önce insan" dedik.

İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize bambaşka bir yerde hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı, yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır.

Fatih Sondaj Gemisi
Fatih Sondaj Gemisi

"320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulundu"

  • Aziz milletim, evet sevincimizi hep birlikte yaşamak için müjdemizi paylaşmak istiyorum. Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih, Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.

"2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunacağız"

Geleceğe daha güvenle bakacağımızı ifade eden Erdoğan, "Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan istifade etmeye başlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >