Depremzedeler için 'borç' önerisi: Faizsiz 1 yıl ertelenmeli

Elazığ'daki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları böyle görüntülenmişti.
Elazığ'daki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları böyle görüntülenmişti.

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 1607 kişinin yaralandığı depremin ardından kamu ve özel bankalara bir çağrı geldi.

GZT'nin ulaştığı Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, enkazdan sağ çıkan tüketicilerin ve hayatını kaybeden vatandaşların varsa kredi kartı borcu ve tüketici kredilerinde bir kolaylık sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, vefat etmiş vatandaşların ise kredi sigortası olmasa dahi borçlarının silinmesi gerektiğini ifade etti.

Elazığ'da meydan gelen 6,8 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Yardım kuruluşları aralıksız şekilde gerçekleşen yardımları ihtiyaç sahiplerine iletmeye çalışırken, Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu GZT aracılığıyla kamu ve özel bankalara çağrıda bulundu.

"Borçlar 1 yıl süreyle faizsiz ertelenmeli"

Deprem bölgesindeki tüketicilerin kredi kartı ve kredi borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşündüklerine dikkati çeken Ağaoğlu, "Afet bölgesinde kredi kartı ve tüketici kredisi borçları faizsiz olarak ertelenmeli. Vefat eden vatandaşlarımızın varsa kredi borcu sigorta tarafından karşılanmalı. Sigortasız şekilde kredi kullanmışlarsa da bu borç silinmelidir" dedi.

Afet bölgesinde çiftçi, esnaf ve küçük tüccarların da kredi borçlarının faizsiz olarak 1 yıl ertelenmesi gerektiğini savunan Ağaoğlu, "Çünkü o yörenin insanı büyük bir acı çekmiştir ve netice itibariyle şu anda yaralarını sarmakla acısını çekmekle meşguldür" şeklinde konuştu.

"Kredi sigortası yoksa dahi borç silinmeli"

Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesinin önemine değinen Ağaoğlu, kredi kullanan kişinin ölümü halinde borcunun sigorta tarafından ödendiğine işaret etti. Bazı durumlarda sigortanın olmama durumunun da varlığına dikkati çeken Ağaoğlu, "Vefat etmiş vatandaşlarımızın kredi sigortası olmasa dahi borçların silinmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >