Diriliş Ertuğrul'un müziğinden 'ulusal marş' yapmayı hedefliyorlar

Diriliş Ertuğrul'un dizi müziği Lübnanlı sanatçılar tarafından ulusal marş olarak kullanılmaya hazırlanıyor
Diriliş Ertuğrul'un dizi müziği Lübnanlı sanatçılar tarafından ulusal marş olarak kullanılmaya hazırlanıyor

Yayınlandığı 5 yıl boyunca kitleleri peşinden sürükleyen, adını şimdiden Türk televizyon tarihine yazdıran Diriliş Ertuğrul dizisi geçtiğimiz yıl sona ermesine rağmen gerisinde bıraktığı izleri ve etkisi giderek artmaya devam ediyor. Son olarak Lübnan'da ekonomi politikalarına karşı çıkan gösterilerde eylemciler tarafından sık sık çalınan 'Diriliş müziği' şimdi de Lübnanlı sanatçılar tarafından ulusal marş olarak kullanılması planlanıyor.

Televizyon dünyasında son döneme damgasını vuran hatta birçok yabancı ülkede de milyonlarca izleyicisi bulunan Diriliş Ertuğrul'un etkisi, dizinin bitmesine rağmen artarak devam ediyor. Diriliş Ertuğrul ile özdeşleşen dizi müziğin ezgileri, son olarak Lübnan'da yaşanan protesto gösterilerinin adete 'resmi müziği' haline gelmiş gözüküyor.

Diriliş Ertuğrul'un müziği Lübnan 'Milli Marşı' oluyor

Lübnanlı "Nucum Garba" müzik grubu 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin müziğini kullanacakları Lübnan'la ilgili ulusal bir marş üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Lübnan'da vatandaşlar yolsuzluk karşıtı gösteriler düzenliyor
Lübnan'da vatandaşlar yolsuzluk karşıtı gösteriler düzenliyor

"Nucum Garba" müzik grubu üyesi Bilal el-Ahmed, aslında hükûmet karşıtı gösterilerden önce "Diriliş Ertuğrul" dizisinin müziğini kullanacakları Lübnan'la ilgili ulusal bir marş üzerinde çalıştıklarını belirtti.

''Lübnan gösterilerine uygun bir melodi''

"DirilişErtuğrul" dizisinin Lübnan'da hatırı sayılır bir izleyici kitlesi bulunduğunu ve müziğinin de çok sevildiğini söyleyen Ahmed, toplumsal gösterilerin başlamasından sonra dizi müziğine yazdıkları sözlerle "devrimeuygun birmelodi" kazandırdıklarını kaydetti.

Söz konusu ezginin Lübnan'da sosyal medya platformlarında en çok dinlenen müziklerden biri haline geldiğini aktaran Ahmed, "Zaten çalışmalarımıza bu müziği tüm Lübnanlılara dinletme hedefiyle başlamıştık." dedi.

Yazdıkları sözlerle en temel haklarını elde etmek üzere meydanlara inen Lübnan halkının acılarını paylaşmaya gayret ettiklerini ifade eden Ahmed, sonuç olarak bir nevi halkın acılarına tercüman olduklarını dile getirdi.

Ahmed son olarak, mesajların daha büyük kitlelere hızlıca ulaştırılması konusunda müziğin ve sanatsal çalışmaların ne denli etkili olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkati çekti.

Lübnan'da neler oluyor?

Lübnan'da 17 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde Lübnan halkının hükumetin vergi politikaları ve yolsuzluklara karşı ortak duruş sergilemesi, Lübnan eski Cumhurbaşkanı Mikati, oğlu ve kardeşine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları, Lübnan CumhurbaşkanıMişel Avn'ın göstericilerin taleplerini dinlemek üzere görüşme çağrısında bulunması, Hükümet kurmak için yeterli desteği bulamayan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bayrağı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'a devretmesi, Irak'ta 1 Ekim'de başlayan hükümet karşıtı gösterilerin çarpıcı bilançosunun açıklanması, Tunus Cumhurbaşkanı KaysSaid'in yemin töreninde Filistin'i kucaklayan açıklamalara yer vermesi haberleri gündemde önemli bir yer tuttu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >