Doğal güzellik tahrif edildi: Dünya Miras Listesi'ne aday 'Türk Merdivenleri' zarar gördü

Kırmızı alçı tozu dökülmüş
Kırmızı alçı tozu dökülmüş

Dünya Miras Listesi'ne aday gösterilen 'Türk Merdivenleri' olarak bilinen beyaz renkteki kayalıklar tahrip edildi. İtalya yetkililerinden gelen açıklamaya göre kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kırmızı alçı tozu dökülerek zarar verildiği anlaşıldı.

Doğal güzelliği ile göz kamaştıran, çok sayıda turistin ziyaret noktası 'Türk Merdivenleri' kimliği belirsiz kişiler tarafından gece vakti tahrip edildi. Sicilya Adası'nın güneyindeki Agrigento vilayetine bağlı Realmonte beldesinde bulunan beyaz kayalıklara kırmızı alçı tozu döküldüğü belirlendi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Agrigento Cumhuriyet Savcısı Luigi Patronaggio, kayalıklardaki tahrifata ilişkin soruşturma başlatırken, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Soruşturma başlatıldı
Soruşturma başlatıldı

Yetkililerden açıklama geldi

Agrigento Kültürel Miras Varlıkları Departmanı'ndan yetkililerin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne de aday gösterilen marndan oluşmuş kayalıklarda yaptığı incelemede, kırmızı alçı tozunun kolayca çıkabileceğini belirttiği de basına yansıdı.

Sicilya Bölgesel Yönetim Başkanı Nello Musumeci de olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ender güzellikteki bu doğal varlığa ve aynı zamanda adamızın imajına leke süren bu alçak hareketin sorumlularını kınıyoruz" ifadesini kullandı.

İtalya Arkeoloji Kulübü Derneği yetkilileri de böyle bir olayın nasıl yaşandığının bir an önce açıklığa kavuşturulmasını yetkililerden talep etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >