DSÖ'nün uyarıda bulunmuştu: İki ülkede daha mu varyantına rastlandı

Arşiv
Arşiv

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Dairesinin (EODY) açıkladığı verilere göre, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşılara karşı daha dirençli mutasyonlar geçirdiğini ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdiği Mu varyantına, Yunanistan'da 6 kişide rastlandı. Öte yandan Japonya'da da iki kişide mu varyantına rastlandığı açıklandı.

Yunanistan ve Japonya'da ilk kez Kolombiya'da tespit edilen Mu varyantına rastlandı. Yunanistan'da 6, Japonya'da ise iki kişide koronavirüsün yeni mutasyonu görüldü.

Yunanistan'da entübe hastaların yüzde 91,7'si aşısız

Aşı ve aşı zorunluluğu tartışmalarının devam ettiği Yunanistan'da, EODY verilerine göre hastanelerde tedavisi süren 332 entübe hastanın yüzde 91,71'i hiç aşı olmamış ya da aşılarını tamamlamamış kişilerden oluşuyor.

Salgının başından bu yana Yunanistan'da COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 777 iken günlük vaka sayıları 3 bin civarında seyrediyor.

Japonya'da da Mu varyantı saptandı

Japonya'da yeni tip koronavirüsün ilk kez Kolombiya'da tespit edilen Mu varyantı tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) aşılara karşı daha dirençli mutasyonlar geçirdiğini ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu bildirdiği Mu varyantına, Japonya'da iki kişide rastlandı.

Vakaların biri Tokyo'nun doğusundaki Narita havalimanında Birleşik Arap Emirlikleri çıkışlı bir yolcuda, diğeri ise başkentteki Haneda havalimanında İngiltere çıkışlı bir yolcuda saptandı. Yolcular havalimanında karantina periyoduna alındı.

DSÖ "Mu" konusunda uyarmıştı

  • DSÖ, "Mu Varyantı"nın küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39'unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13'ünü oluşturduğunu açıkladı. Buna bağlı olarak da yaygınlığın sürekli artış gösterdiği vurgulandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >