Dünyanın en ucuz ülkeleri

Arşiv
Arşiv

Seyahat etmek; rutinin dışına çıkmak, keşfetmek, yeni yerler görmek, yurt dışında yeni kültürlerle tanışmak birçok kişinin hayallerini süslüyor. Biriktirdiğiniz parayla krallar gibi tatil yapabileceğiniz dünyanın birbirinden güzel ve ucuz ülkelerini sizler için derledik.

Uygun uçak bileti bulup bütçenizi zorlamadan tatil yapabileceğiz ülkeleri sizler için derledik.

Ukrayna

                                    Çipli kimlik kartıyla gidilebilen Ukrayna’da görülecek pek çok şehir, yapılacak bir sürü ucuz aktivite var. Kiev, Lviv, Kharkiv, Zaporijya, Odessa … Bütçeniz kısıtlıysa pasaportunuz yoksa Türkiye’ye hem yakın olmasıyla hem de TL’nin değerli olduğu Ukrayna’ya gitmeyi bir düşünün deriz. Özellikle arkadaşlarla gidilecek en iyi yerlerden birisi olan Ukrayna’nın şehirlerinde unutulmaz bir tatili çok ucuza getirebilirsiniz!
Ukrayna Çipli kimlik kartıyla gidilebilen Ukrayna’da görülecek pek çok şehir, yapılacak bir sürü ucuz aktivite var. Kiev, Lviv, Kharkiv, Zaporijya, Odessa … Bütçeniz kısıtlıysa pasaportunuz yoksa Türkiye’ye hem yakın olmasıyla hem de TL’nin değerli olduğu Ukrayna’ya gitmeyi bir düşünün deriz. Özellikle arkadaşlarla gidilecek en iyi yerlerden birisi olan Ukrayna’nın şehirlerinde unutulmaz bir tatili çok ucuza getirebilirsiniz!
Arnavutluk

                                    Arnavutluk vize istemiyor. Pasaportunuzla kolayca vizesiz seyahat edebileceğiniz Arnavutluk’ta uygun fiyata araç kiralayarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Arnavutluk Arnavutluk vize istemiyor. Pasaportunuzla kolayca vizesiz seyahat edebileceğiniz Arnavutluk’ta uygun fiyata araç kiralayarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Nepal 

                                    Dünyanın en yüksek noktasını yani Everest Dağı‘nı barındıran Nepal, dünyanın en huzurlu yerlerinden biri olabilir Nepal ucuz ülkeler listesinde ilk sıraları kapmış durumda. Başkenti Kathmandu olan Nepal büyük depremden sonra daha da ucuz bir ülke oldu. 

  


  
Turizme açık bu bölgede, günlük ortalama 3-4 dolara güzel bir yerde konaklayabilir. 5 dolara güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Ortalama 25-30 dolara bir gününüzü çok rahat geçirebilirsiniz.
Nepal Dünyanın en yüksek noktasını yani Everest Dağı‘nı barındıran Nepal, dünyanın en huzurlu yerlerinden biri olabilir Nepal ucuz ülkeler listesinde ilk sıraları kapmış durumda. Başkenti Kathmandu olan Nepal büyük depremden sonra daha da ucuz bir ülke oldu. Turizme açık bu bölgede, günlük ortalama 3-4 dolara güzel bir yerde konaklayabilir. 5 dolara güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Ortalama 25-30 dolara bir gününüzü çok rahat geçirebilirsiniz.
Filipinler 

                                    Muhteşem kıyıları, yağmur ormanları ve dalış merkezleriyle Filipinler gezginlere ucuz bir tatil imkanı veriyor.
Filipinler Muhteşem kıyıları, yağmur ormanları ve dalış merkezleriyle Filipinler gezginlere ucuz bir tatil imkanı veriyor.
Kamboçya 

                                    Dünyanın en görkemli yapılarından 1000 yıllık Angkor tapınağı, Kımer Mirası ve Apsaralara sahip olan Kamboçya da ucuz ülkeler arasında yer alıyor. 1970 yıllarında iktidar sayesinde iki milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan acılı bir geçmiş barındıran bu ülke gerçekten çok ilgi çekici. Bu ülkeyi ucuza keşfetmek isteyenler, lüks bir otelde 3 dolara konaklayabilir ve 4-5 dolara çok lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.
Kamboçya Dünyanın en görkemli yapılarından 1000 yıllık Angkor tapınağı, Kımer Mirası ve Apsaralara sahip olan Kamboçya da ucuz ülkeler arasında yer alıyor. 1970 yıllarında iktidar sayesinde iki milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan acılı bir geçmiş barındıran bu ülke gerçekten çok ilgi çekici. Bu ülkeyi ucuza keşfetmek isteyenler, lüks bir otelde 3 dolara konaklayabilir ve 4-5 dolara çok lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz.
Gürcistan 

                                    Kimlik kartıyla pasaportsuz gidilen Gürcistan‘da çok güzel bir haftasonu kaçamağı yapmak mümkün. Etkileyici doğası, misafirperver insanları ve Türkiye’ye komşu olmasıyla Gürcistan, ucuz tatil isteyenler için doğru adreslerden.
Gürcistan Kimlik kartıyla pasaportsuz gidilen Gürcistan‘da çok güzel bir haftasonu kaçamağı yapmak mümkün. Etkileyici doğası, misafirperver insanları ve Türkiye’ye komşu olmasıyla Gürcistan, ucuz tatil isteyenler için doğru adreslerden.
Hindistan 

                                    Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Hindistan, görülmesi gereken ülkelerden biri. Başkenti Delhi olan bu ülkede çok ucuza gezebilirsiniz. Burada 50 cent ile bile karnınızı doyurabilirsiniz, 3 dolar gibi fiyata da güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Şehir içi ulaşım 0.15 – 0.20 cent gibi fiyatlarda. Bu görkemli yeri çok ucuza gezebilirsiniz.
Hindistan Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Hindistan, görülmesi gereken ülkelerden biri. Başkenti Delhi olan bu ülkede çok ucuza gezebilirsiniz. Burada 50 cent ile bile karnınızı doyurabilirsiniz, 3 dolar gibi fiyata da güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Şehir içi ulaşım 0.15 – 0.20 cent gibi fiyatlarda. Bu görkemli yeri çok ucuza gezebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >