Eczanede 'şeffaf branda' ile koronavirüs önlemi

Nöbetçi eczanede şeffaf branda ile koronavirüse karşı önlem alındı
Nöbetçi eczanede şeffaf branda ile koronavirüse karşı önlem alındı

Antalya’da nöbetçi eczanenin koronavirüse karşı aldığı önlem görenleri şaşırttı. Nöbetçi eczane, koronavirüs önlemi olarak tezgah ile müşterilerin bulunduğu alanı şeffaf brandayla ayırdı.

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının artmaya devam etmesiyle birlikte ülke genelinde vatandaşlar da tedbirlerini artırmayı sürdürüyor.

Şeffaf branda ile önlem aldılar

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki bir eczane yapmış olduğu koronavirüs önlemiyle görenleri şaşırttı. Eczane çalışanları, kendilerini ve müşterilerini korumak amacıyla tezgah ile müşterilerin bulunduğu alanı şeffaf branda ile ayırdı.

Alışveriş, branda ile açılan delikten yapılıyor

Maske ve eldiven takarak mesailerine devam eden çalışanlar, müşteriler ile ilaç ve para alışverişini de brandada açtıkları deliklerden yaptı.

Müşteri şeffaf brandadan ilaçlarını alırken
Müşteri şeffaf brandadan ilaçlarını alırken

Eczane çalışanları, oluşan yoğunluk nedeniyle böyle bir önlem aldıklarını söyledi.

Müşteriler memnun

İlk anda şaşıran müşteriler de aldıkları önlem nedeniyle eczane çalışanlarına teşekkür etti.Rahatsızlığı nedeniyle eczaneye ilaç almaya gelen Mehmet Kütmeç, "Eczaneye girdiğimde çok şaşırdım. Sonra salgın nedeniyle alınan bu önlem çok mantıklı geldi. Umarım diğer yerlere de örnek olur. Tedbiri elden bırakmamak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >