'Ellerinizi sık sık yıkayın' mikropları yatağa taşımayın

El yıkamak koronavirüs için oldukça önemli
El yıkamak koronavirüs için oldukça önemli

Prof. Dr. Yahya R. Laleli katıldığı bir konferansta koronavirüsüne dair açıklamalarda bulundu. Koronavirüse karşı takviye gıdalar ile korunmanın bilimsel olarak henüz ispatlanmadığını belirten Laleli, elleri yıkamanın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Yahya Laleli, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu’nda “Sürdürülebir Tarım ve Sağlık” konulu bir konferansa katıldı. Laleli, programda koronavirüsün önemine dikkat çekti.

Koronavirüs hakkında bilgiler verilen konferansta konuşmacı Laleli, sorulan sorular üzerine koronavirüsünden takviye gıdalar ile korunulamayacağına dikkati çekerek, "Bilinen, ortaya konulmuş bir şey söz konusu değil. Evet dengeli beslenme immün (bağışıklık) sisteminizi daha çok ayakta tutabilir. Direncini artırabilir. Seconder etkileri olabilir"dedi.

"Elleri yıkamazsak virüsü yatağımıza kadar taşıyabiliriz"

Primer bir tedavi ortamı olmadığını söyleyen Laleli, el yıkamanın en önemli faktör olduğunu, ellerin bir yere dokunduktan sonra yüze götürülmemesi gerektiğini, ellerin saça sürüldüğünde bunun ev ve yatak odasına kadar taşınacağının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

40’a yakın mutasyon olabilir

Çeşitli ülkelerdeki koronavirüsün farklılık gösterdiği yönünde bilgiler olup olmadığı konusunda sorulan soruya, "İki ana mutasyonun mevcut olduğu Çin’den rapor edildi. Ufak değişikliklerin sayısının çok daha fazla olacağını tahmin ediyorum. 40’a kadar çıkacak mutasyonlar olabilir, ama klinik seyrini etkileyen iki ana mutasyonun Çin’den rapor edildiğini biliyorum" şeklinde yanıt verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >