Elon Musk uyardı: Hedef alınma olasılığı yüksek

Elon Musk Starlink uydu internet terminalleri için uyarıda bulundu
Elon Musk Starlink uydu internet terminalleri için uyarıda bulundu

Ukrayna yetkilileri SpaceX tarafından gönderilen Starlink uydu internet terminallerini aldığını açıklamıştı. Elon Musk, Ukrayna’da aktif hale getirilen SpaceX’in uydu internet sistemi Starlink ile ilgili olarak “Hedef alınma olasılığı yüksek. Lütfen dikkatli kullanın” dedi

Ukrayna, hafta başında SpaceX tarafından gönderilen Starlink uydu internet terminalleri aldığını açıklamıştı. SpaceX CEO’su Elon Musk, Ukrayna’yı Starlink konusunda uyardı. Elon Musk, Twitter paylaşımında, “Starlink, Ukrayna'nın bazı bölgelerinde hala çalışan tek Rus olmayan iletişim sistemi. Bu nedenle hedef alınma olasılığı yüksek. Lütfen dikkatli kullanın” dedi.

Devamında Musk, kullanıcılardan yalnızca gerektiğinde Starlink'i açmalarını ve anteni insanlardan mümkün olduğunca uzağa yerleştirmelerini ve görsel algılamayı önlemek için antenin üzerine hafif kamuflaj yerleştirmelerini istedi.

Starlink internet terminalleri bağışladı

SpaceX uzay şirketinin geliştirdiği Starlink uydu interneti, erişimin kısıtlı olduğu bölgelerde insanların internet kullanmasını mümkün hale getiriyor. Elon Musk, Ukrayna’da devam eden işgal nedeniyle ülkeye Starlink internet terminalleri bağışladı.

Elon Musk uyardı

Starlink servisi, Ukrayna’da bir internet güvenlik araştırmacısı tarafından uydu iletişimi için kullanılıyor. Ancak milyarder girişimci Elon Musk, Rusya'nın hava saldırılarında Starlink terminallerini hedef alabileceğini söyleyerek uyardı.

"Bunu yapmayacağız"

Elon Musk, yeni bir Twitter paylaşımında ise Rusya kaynaklı haber siteleri hakkında dikkat çeken bir ifade kullandı. Tweet'te Musk, "Starlink'in bazı hükümetler (Ukrayna değil) tarafından Rus haber kaynaklarını engellemesi istendi. Silah zoruyla olmadıkça bunu yapmayacağız. Özgür konuşma yanlısı olduğum için üzgünüm." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >